• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • עוגות שמרים
    • מתכונים לעוגיות ומתכונים עם עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
  • מתכונים נוספים
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
        • מתכונים לחג השבועות
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
      • ולקינוח...
        • עוגות ועוגיות
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
        • קטניות
        • פירות
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר

כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי

* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי

כניסה למטבח שלי

מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:

תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות

איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.

מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו

נא להזין סיסמא חדשה:

* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה

הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • ספריית-השף
  • 4 מתכוני מרקים בריאים ומושקעים
  • מרק דלעת, גזר ועדשים כתומות בעיטור פרוסות שקדים קלויות ויוגורט עיזים
  • 01 מרק דלעת, גזר ועדשים כתומות בעיטור פרוסות שקדים קלויות ויוגורט עיזים
  • 02 מרק אפונה ופול
  • 03 מרק דלעת ושמנת חמוצה
  • 04 מרק חריירה מעולה

4 מתכוני מרקים בריאים ומושקעים

בא לכם להתפנק ולפנק עם מרק עשיר ובריא? הנה 4 מתכונים ששווה לנסות
שתף באמצעות:
נא להזין כתובת דוא\"ל
ספריית-השף
  • 01 מרק דלעת, גזר ועדשים כתומות בעיטור פרוסות שקדים קלויות ויוגורט עיזים
  • 02 מרק אפונה ופול
  • 03 מרק דלעת ושמנת חמוצה
  • 04 מרק חריירה מעולה

מרק דלעת, גזר ועדשים כתומות בעיטור פרוסות שקדים קלויות ויוגורט עיזים

מרק עשיר בטעמים ומזין להפליא, שמשתלב נפלא עם עיטור שקדים קלויים ויוגורט עיזים

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : יעל גרטי
דרג:
מרק דלעת, גזר ועדשים כתומות בעיטור פרוסות שקדים קלויות ויוגורט עיזים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי
כמות מנות: 10 מנות
דירוג גולשים:
רוצה להתייעץ?
וואטסאפ לשף שלנו

רכיבים:

  • 0.8 ק"ג דלעת (משקל ברוטו – כולל קליפה)
  • שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס גס/דק
  • 1 בצל סגול בינוני-גדול, קלוף וקצוץ
  • 4 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 2 יח' כרשה, החלק הלבן בלבד, שטוף, חצוי וחתוך גס
  • 2 יח' שורש פטרוזיליה, קלוף וחתוך גס
  • 8 גזרים, קלופים וחתוכים גס
  • 2/3 כוס עדשים כתומות, שטופות היטב ומסוננות
  • מלח דק
  • לעיטור:
  • 100 גרם פרוסות שקדים
  • 1 בקבוק (500 מ"ל) יוגורט עיזים פיראוס

איך מכינים:

1.מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תנור בשני ניירות אפייה. שוטפים את גוש הדלעת (עם הקליפה) ומניחים על גבי הנייר. מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס ומעסים את הדלעת, כך שכל הטעמים ייספגו. מכניסים לתנור ואופים במשך שעה או עד שניתן לנעוץ מזלג או סכין עד בסיס הדלעת. מוציאים ומצננים כ-20 דקות או עד שניתן לגעת בדלעת.

2.מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר בינוני-גדול על אש גבוהה ומטגנים בצל עד הזהבה בינונית.

3.מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים שום פרוס וכף שמן זית ומטגנים עד הזהבה בינונית.

4.מנמיכים לאש נמוכה-בינונית, מוסיפים כרשה חתוכה ומטגנים כדקה. במידת הצורך מוסיפים מעט שמן זית.

5.מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים שורש פטרוזיליה וגזר ומערבבים. מוסיפים 4 כוסות (1 ליטר) מים מינרליים או מסוננים, מערבבים, מגבירים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה.

6. מוסיפים את העדשים הכתומות השטופות, מערבבים וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כ-15 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בגזר או בשורש.

7. מסירים את קליפת הדלעת, חותכים גס את הדלעת ומעבירים לסיר. מוסיפים עוד כ-3 כוסות (750 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מרסקים בעזרת בלנדר-מוט עד לקבלת מרק חלק ואחיד. אם המרק סמיך מדי לטעמכם, מוסיפים מעט מים רותחים לפי הסמיכות הרצויה ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס גס וכף שמן זית. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח, פלפל או שמן זית ומסירים מן האש.

8.במחבת קטנה-בינונית על אש גבוהה, תוך השגחה צמודה, קולים פרוסות שקדים עד הזהבה נאה. מסירים מן האש ומעבירים מייד לצלחת. מגישים לכל סועד צלחת מרק מעוטרת במעט יוגורט עיזים ותלולית פרוסות שקדים קלויות.

דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

מתכונים שצפית בהם לאחרונה

    אין מתכונים נוספים שנצפו

    דף הבית
    • מפת אתר
    • צור קשר
    • המתכונים שלי
    • העלאת מתכון
    • הצהרת נגישות
    • בלוג השף
    • תנאי שימוש
    מתכונים נוספים
    • מוס רוזמרי חלבה
    • סופלה שוקולד
    • עלי סיגרים במילוי גבינה
    • מאפה גבינות וחצילים
    • פאי דובדבנים אישי
    סוגי מתכונים
    • פסטה
    • מרקים
    • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגיות קוואקר
    ערוצי השף הלבן
    המוצרים שלנו
    הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
    ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
    בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
    נרשמת בהצלחה
    השף הלבן techmarketing