כניסה למטבח שלי
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
הצטרפות
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.
מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה
במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר
מרק עשיר בטעמים ומזין להפליא, שמשתלב נפלא עם עיטור שקדים קלויים ויוגורט עיזים
1.מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תנור בשני ניירות אפייה. שוטפים את גוש הדלעת (עם הקליפה) ומניחים על גבי הנייר. מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס ומעסים את הדלעת, כך שכל הטעמים ייספגו. מכניסים לתנור ואופים במשך שעה או עד שניתן לנעוץ מזלג או סכין עד בסיס הדלעת. מוציאים ומצננים כ-20 דקות או עד שניתן לגעת בדלעת.
2.מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר בינוני-גדול על אש גבוהה ומטגנים בצל עד הזהבה בינונית.
3.מנמיכים לאש בינונית, מוסיפים שום פרוס וכף שמן זית ומטגנים עד הזהבה בינונית.
4.מנמיכים לאש נמוכה-בינונית, מוסיפים כרשה חתוכה ומטגנים כדקה. במידת הצורך מוסיפים מעט שמן זית.
5.מנמיכים לאש קטנה, מוסיפים שורש פטרוזיליה וגזר ומערבבים. מוסיפים 4 כוסות (1 ליטר) מים מינרליים או מסוננים, מערבבים, מגבירים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה.
6. מוסיפים את העדשים הכתומות השטופות, מערבבים וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד כ-15 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בגזר או בשורש.
7. מסירים את קליפת הדלעת, חותכים גס את הדלעת ומעבירים לסיר. מוסיפים עוד כ-3 כוסות (750 מ"ל) מים מינרליים או מסוננים, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מרסקים בעזרת בלנדר-מוט עד לקבלת מרק חלק ואחיד. אם המרק סמיך מדי לטעמכם, מוסיפים מעט מים רותחים לפי הסמיכות הרצויה ומערבבים. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס גס וכף שמן זית. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח, פלפל או שמן זית ומסירים מן האש.
8.במחבת קטנה-בינונית על אש גבוהה, תוך השגחה צמודה, קולים פרוסות שקדים עד הזהבה נאה. מסירים מן האש ומעבירים מייד לצלחת. מגישים לכל סועד צלחת מרק מעוטרת במעט יוגורט עיזים ותלולית פרוסות שקדים קלויות.