• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • ספריית-השף
  • 4 מתכוני לחמים קלים להכנה
  • לחמניות חלב ודברים טובים
  • 01 לחם סודה אירי עם צ'דר
  • 02 לחם גזר וזיתים
  • 03 לחמניות חלב ודברים טובים
  • 04 לחם בירה בחמש דקות עבודה, עם עגבניות מיובשות, גבינת פטה וגרעיני דלעת

4 מתכוני לחמים קלים להכנה

לא תאמינו כמה קל להכין בבית לחם רייחני וטעים! הנה 4 הצעות מהירות הכנה
שתף באמצעות:
נא להזין כתובת דוא\"ל
ספריית-השף

4 מתכוני לחמים קלים להכנה

  • 01 לחם סודה אירי עם צ'דר
  • 02 לחם גזר וזיתים
  • 03 לחמניות חלב ודברים טובים
  • 04 לחם בירה בחמש דקות עבודה, עם עגבניות מיובשות, גבינת פטה וגרעיני דלעת

לחמניות חלב ודברים טובים

לחמניות מתקתקות רכות שמכילות המון דברים טובים: חלב, קמח כוסמין מלא, חמאה, דבש ופתיתי שיבולת שועל. תולשים, מורחים בחמאה או בגבינה ומתענגים על הטעם הנפלא.

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : דנית סלומון \ צילום : יהודה סלומון \ עיצוב : יהודה סלומון
דרג:
לחמניות חלב ודברים טובים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי
כמות מנות: 12
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ½2 כוסות (315 גרם) קמח לבן בהיר (רב־תכליתי)
  • 1 כוס (125 גרם) קמח כוסמין מלא
  • ½ כוס פתיתי שיבולת שועל דקים (קוואקר דק)
  • 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כוס (250 מ"ל) חלב "תנובה" 3%
  • ¼ כוס (90 גרם) דבש
  • 60 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה גדולה
  • לציפוי ולעיטור:
  • 15 גרם חמאת "תנובה" רכה מאוד
  • 3-2 כפיות דבש נוזלי
  • 2-1 כפות פתיתי שיבולת שועל

איך מכינים:


1. מרכיבים על ראש המיקסר את קרס הלישה. שמים 2 כוסות קמח לבן וכוס קמח כוסמין בקערה של המיקסר. מוסיפים פתיתי שיבולת שועל, שמרים ומלח. מחממים את החלב עם הדבש בסיר קטן מעל להבה נמוכה – מערבבים עד שהחלב פושר והדבש נמס. מוסיפים את החלב לקערה יחד עם החמאה ועם הביצה. מפעילים את המיקסר במהירות איטית די לערבב את המצרכים. מגבירים למהירות בינונית ולשים במשך 8 דקות - מוסיפים מהקמח הנותר לפי הצורך כדי לקבל בצק חלק, גמיש ודביק במקצת. (אפשר גם ללוש ביד.)

2. משמנים קערה במעט חמאה, והופכים לתוכה את הבצק. הופכים את הבצק בקערה, מהדקים לכדור, מכסים בניילון ומשהים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר גם להתפיח במשך לילה במקרר).

3. משמנים תבנית מלבנית 30x23 ס"מ במעט חמאה, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה במלבן של נייר אפייה. הופכים את הבצק על לוח חיתוך גדול, ולשים קלות כדי להוציא מתוכו את האוויר. מחלקים ל־12 חלקים שווים בגודלם, וצרים מכל חלק כדור חלק. מסדרים את כדורי הבצק בתבנית. מורחים את חציו העליון של כל כדור בחמאה רכה. מכסים בניילון, ומשהים לתפיחה עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). מטפטפים מעט דבש על חלקה העליון של כל לחמנייה, וזורים מעט פתיתי שיבולת שועל לעיטור. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 35-30 דקות, עד שהלחמניות משחימות יפה. מצננים חצי שעה בתבנית, ומעבירים לרשת מתכת להשלמת הצינון. הלחמניות מתאימות להקפאה - עוטפים כל לחמנייה בנפרד, אורזים בשקית או בקופסה אטומה.

קצרים בזמן? בואו לנסות את המתכון ללחמניות המהירות האלה

דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו