הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.
מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה
במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר
לחמניות מתקתקות רכות שמכילות המון דברים טובים: חלב, קמח כוסמין מלא, חמאה, דבש ופתיתי שיבולת שועל. תולשים, מורחים בחמאה או בגבינה ומתענגים על הטעם הנפלא.
1. מרכיבים על ראש המיקסר את קרס הלישה. שמים 2 כוסות קמח לבן וכוס קמח כוסמין בקערה של המיקסר. מוסיפים פתיתי שיבולת שועל, שמרים ומלח. מחממים את החלב עם הדבש בסיר קטן מעל להבה נמוכה – מערבבים עד שהחלב פושר והדבש נמס. מוסיפים את החלב לקערה יחד עם החמאה ועם הביצה. מפעילים את המיקסר במהירות איטית די לערבב את המצרכים. מגבירים למהירות בינונית ולשים במשך 8 דקות - מוסיפים מהקמח הנותר לפי הצורך כדי לקבל בצק חלק, גמיש ודביק במקצת. (אפשר גם ללוש ביד.)
2. משמנים קערה במעט חמאה, והופכים לתוכה את הבצק. הופכים את הבצק בקערה, מהדקים לכדור, מכסים בניילון ומשהים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר גם להתפיח במשך לילה במקרר).
3. משמנים תבנית מלבנית 30x23 ס"מ במעט חמאה, ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה במלבן של נייר אפייה. הופכים את הבצק על לוח חיתוך גדול, ולשים קלות כדי להוציא מתוכו את האוויר. מחלקים ל־12 חלקים שווים בגודלם, וצרים מכל חלק כדור חלק. מסדרים את כדורי הבצק בתבנית. מורחים את חציו העליון של כל כדור בחמאה רכה. מכסים בניילון, ומשהים לתפיחה עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
4. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). מטפטפים מעט דבש על חלקה העליון של כל לחמנייה, וזורים מעט פתיתי שיבולת שועל לעיטור. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 35-30 דקות, עד שהלחמניות משחימות יפה. מצננים חצי שעה בתבנית, ומעבירים לרשת מתכת להשלמת הצינון. הלחמניות מתאימות להקפאה - עוטפים כל לחמנייה בנפרד, אורזים בשקית או בקופסה אטומה.
קצרים בזמן? בואו לנסות את המתכון ללחמניות המהירות האלה