• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • עוגות שמרים
    • מתכונים לעוגיות ומתכונים עם עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
  • מתכונים נוספים
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
        • מתכונים לחג השבועות
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
      • ולקינוח...
        • עוגות ועוגיות
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
        • קטניות
        • פירות
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר

כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי

* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי

כניסה למטבח שלי

מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:

תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות

איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.

מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו

נא להזין סיסמא חדשה:

* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה

הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • ספריית-השף
  • 4 מתכונים איטלקיים לאירוח מושקע
  • לזניה גבינות וזיתים
  • 01 לזניה גבינות וזיתים
  • 02 לביבות גבינה בסירופ תפוזים
  • 03 פריטטת תפוחי אדמה עם גבינות
  • 04 טירמיסו קרמל ושוקולד

4 מתכונים איטלקיים לאירוח מושקע

4 מתכונים איטלקיים נפלאים לארוחה מושלמת
שתף באמצעות:
נא להזין כתובת דוא\"ל
ספריית-השף
  • 01 לזניה גבינות וזיתים
  • 02 לביבות גבינה בסירופ תפוזים
  • 03 פריטטת תפוחי אדמה עם גבינות
  • 04 טירמיסו קרמל ושוקולד

לזניה גבינות וזיתים

איננה דורשת הכנת רטבים מבושלים, ולכן הכנתה פשוטה. הטעם, לעומת זאת, משובח באופן בלתי מתפשר, והריח שמתפשט בבית בזמן האפייה מטריף את כל החושים.

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : דנית סלומון \ צילום : יהודה סלומון \ עיצוב : יהודה סלומון
דרג:
לזניה גבינות וזיתים
עד 20 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי
כמות מנות: 8 מנות
דירוג גולשים:
רוצה להתייעץ?
וואטסאפ לשף שלנו

רכיבים:

  • 14 דפי לזניה
  • מלח
  • 2 גביעים (2x250 גרם) גבינה לבנה בטעם בצל מטוגן "תנובה"
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף עלי ריחן טריים קצוצים
  • ½ כפית קורנית (טימין) מיובשת
  • ½ כפית אורגנו מיובש
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות קצוצות משומרות במיץ טבעי
  • ½ כוס מים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 150 גרם זיתי קלמטה מגולענים
  • 300 גרם גבינת "עמק" פרוסה או מגוררת
  • 100 גרם גבינת פרמזן "תנובה" מגוררת גס

איך מכינים:


1.  מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים כף מלח, ומכניסים את עלי הלזניה למים הרותחים - אחד אחרי השני, כדי שלא ידבקו. מביאים שוב לרתיחה, ומבשלים במשך 5-5 דקות, עד שהם רכים למחצה. מסננים ומכסים במים בטמפרטורת החדר.
2. בקערה בינונית טורפים יחד גבינה לבנה, ½ כפית פלפל שחור, ריחן, קורנית, אורגנו וביצה. מתבלים במלח לפי הטעם. בקערה שנייה מערבבים יחד עגבניות משומרות (עם כל המיץ), מים, שום ושמן זית. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
3. מורחים 5 כפות מתערובת העגבניות על תחתית תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ (או תבנית אחרת ששטחה דומה). מסדרים דפי לזניה על התחתית, ומשתדלים שיכסו גם חלק מהדפנות. מורחים על דפי הלזניה חצי מתערובת הגבינה, מפזרים בכף שליש מתערובת העגבניות, מסדרים חצי מכמות הזיתים. מכסים בשליש מגבינת העמק (אם משתמשים בפרוסות, קורעים אותן לחתיכות, כדי שיכסו את כל השטח בשכבה אחת), וזורים חצי מכמות הפרמזן המגוררת. מכסים בשכבה שנייה של דפי לזניה, מורחים את שארית תערובת הגבינה, מפזרים שליש נוסף מתערובת העגבניות, ומכסים בשליש נוסף של גבינת העמק. מכסים בדפי הלזניה הנותרים. מפזרים את תערובת העגבניות הנותרת. מכסים בגבינת עמק. מסדרים את הזיתים הנותרים, וזורים את גבינת הפרמזן הנותרת.
4. מחממים תנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מניחים את תבנית הלזניה על תבנית שטוחה גדולה מרופדת ברדיד אלומיניום או בנייר אפייה (שיקלוט את הנזילות). אופים במרכז התנור במשך 50-45 דקות, עד ששולי הלזניה מזהיבים והגבינה למעלה נמסה. מצננים 10 דקות לפני החיתוך למנות.



דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

מתכונים שצפית בהם לאחרונה

    אין מתכונים נוספים שנצפו

    דף הבית
    • מפת אתר
    • צור קשר
    • המתכונים שלי
    • העלאת מתכון
    • הצהרת נגישות
    • בלוג השף
    • תנאי שימוש
    מתכונים נוספים
    • מוס רוזמרי חלבה
    • סופלה שוקולד
    • עלי סיגרים במילוי גבינה
    • מאפה גבינות וחצילים
    • פאי דובדבנים אישי
    סוגי מתכונים
    • פסטה
    • מרקים
    • עוגות
    • עוגות בחושות
    • עוגיות קוואקר
    ערוצי השף הלבן
    המוצרים שלנו
    הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
    ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
    בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
    נרשמת בהצלחה
    השף הלבן techmarketing