פנקייק עם קוטג'
רעיון נהדר לארוחת בוקר משפחתית שתשמח את כל בני המשפחה
מאת: עורך השף הלבן
\
מקור מתכון
: נעמי אבליוביץ'
\
צילום
: נעמי אבליוביץ'
\
עיצוב
: נעמי אבליוביץ'
דרג:

עד 20 דקות
\
שף מתחיל - קל
\
חלבי
כמות מנות:
4 מנות
דירוג גולשים:
רכיבים:
- 1/3 כוס קמח
- ¼ כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- מעט חמאת תנובה, לטיגון
- 3 ביצי תנובה, מופרדות
- 1 כוס קוטג' 5% תנובה
- 4 כפיות סוכר
איך מכינים:
1. מניחים את החלבונים בקערה ומקציפים לקצף יציב.
2. בקערה נקייה, מניחים את החלמונים, קוטג', סוכר, קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב.
3. מחממים מחבת מעל חום בינוני.
4. מוסיפים כ-1/3 מקצף החלבונים ומקפלים לתערובת אחידה. מוסיפים את יתר הקצף.
5. ממיסים מעט חמאה במחבת החמה. בעזרת מצקת 'מפילים' כ-1/4 כוס מהבלילה למחבת ומטגנים עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק, כ-1 דקה. הופכים ומטגנים את הפנקייק מצידו השני עד להזהבה, כ-3 דקות.
6. מגישים חם בתוספת אבקת סוכר, ריבה, דבש, מייפל או כל מה שאוהבים.
2. בקערה נקייה, מניחים את החלמונים, קוטג', סוכר, קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים היטב.
3. מחממים מחבת מעל חום בינוני.
4. מוסיפים כ-1/3 מקצף החלבונים ומקפלים לתערובת אחידה. מוסיפים את יתר הקצף.
5. ממיסים מעט חמאה במחבת החמה. בעזרת מצקת 'מפילים' כ-1/4 כוס מהבלילה למחבת ומטגנים עד שמופיעות בועות על פני הפנקייק, כ-1 דקה. הופכים ומטגנים את הפנקייק מצידו השני עד להזהבה, כ-3 דקות.
6. מגישים חם בתוספת אבקת סוכר, ריבה, דבש, מייפל או כל מה שאוהבים.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה