שושני תפוחים בבצק עלים
המאפים היפים האלו פרצו לתועדה לפני כמה שנים ושברו את הראש. לקראת החג, החלטנו לחדש אותם ולהוסיף להם מלית מתוקה של גבינה וקינמון.

רכיבים:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 4 תפוחים גרנד סמית'/ ליידי פינק (אפשר גם לשלב)
- 110 גרם (1/2 גביע) גבינת נפוליאון בטעם טבעי
- מיץ מלימון שלם
- למלית:
- 1/2 כפית קינמון
- 40 גרם (3 כפות) סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- לקישוט:
- אבקת סוכר
איך מכינים:
הכנת ראשונית:
1. משטחים את הבצק על משטח מקומח.
2. חוצים את הבצק, כל חצי מרדדים מעט על מנת להרחיב אותו בכמה ס"מ.
3. בעזרת גלגלת פיצה חותכים כל חתיכת בצק לשש רצועות (מהצד הרחב).
4. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ומעבירים לקירור.
להכנת התפוחים:
1. מקלפים את התפוחים, מוציאים להם את הליבה ופורסים אותם הכי דק שניתן. חתיכות עבות יקשו עליכם את עיצוב המאפה.
2. מניחים בקערה גדולה עם מיץ הלימון ומכסים במים. מכניסים למיקרו למשך 4-6 דקות, עד שהתפוחים מתרככים. מסננים אותם ונותנים להם להצטנן.
להכנת המלית
1. מערבבים היטב את כל חומרי המלית בקערה קטנה.
2. מחממים תנור לחום של 180º.
להרכבת המאפים:
1. מוציאים חתיכת בצק, מורחים עליה שכבת דקה של מלית הגבינה ומסדרים מעל חצאי תפוחים על החצי העליון של חתיכת הבצק (לאורכו). 2. מקפלים את החצי השני של הבצק על התפוחים ומגלגלים את הרצועה לצורך פרח. מניחים בתבנית שקעים ואופים כ- 40 דקות, עד שהבצק מזהיב (זה בסדר אם התפוחים משחימים). אם התפוחים מתחילים להישרף, אפשר להניח על התבנית חתיכת נייר אלומיניום בצורה רופפת.
3. מצננים, מפדרים אבקת סוכר ומגישים