עוגת תפוחים, שקדים וקוקוס ללא קמח
העוגה הנפלאה הזאת מכילה כמות מכובדת של קוקוס ושקדים ומניבה עוגה בטעם מרציפני ומרקם נימוח ומפנק. לא תרגישו בחסרונו של הקמח!
מאת: עורך השף הלבן
\
מקור מתכון
: דור משה
\
צילום
: דור משה
\
עיצוב
: דור משה
דרג:

עד 40 דקות
\
שף מתחיל - קל
\
חלבי
כמות מנות:
10
סוג תבנית / כלי: תבנית בקוטר 24 ס"מ
דירוג גולשים:
רכיבים:
- 200 גרם שקדים טחונים
- 70 גרם (1/2 כוס) קורנפלור
- 60 גרם (1/2 כוס) קוקוס טחון
- 200 גרם סוכר לבן (כוס אחת, אפשר להחליף באבקת סוכרלוז)
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/4 כפית מלח
- 200 גרם חמאה מומסת, פושרת
- 4 ביצים בגודל L
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 2 תפוחים מקולפים, חתוכים לריבועים קטנים
איך מכינים:
1. מחממים תנור לחום של 180º.
להכנת העוגה:
1. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים עם מעט חמאה את הדפנות.
2. בקערה גדולה מערבבים את השקדים, הקורנפלור, הקוקוס, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
3. בקערה נוספת מערבבים היטב את החמאה, הביצים, הקינמון והוניל. מעבירים את הנוזלים לקערה עם החומרים היבשים. מערבבים עד לאיחוד.
5. מוסיפים את התפוחים ומקפלים את התערובת עד להטמעת התפוחים באופן שווה בבלילה. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 45 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת אך קיסם הננעץ בה עדיין יוצא לח.
6. מצננים את העוגה לחלוטין, עד שהיא מגיעה לטמפ' החדר.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה