• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
המטבח שלי
השף הלבן
השף הלבן  לוגו
  • התחבר למטבח שלי
סלטים
סלטים לשבת
סלטים מיוחדים
לחמים לחמניות ומאפים
מתכון לפיצה
בצק פילו
כריכים
מאפים מלוחים
פשטידות וקיש
מתכונים נוספים
סוג הארוחה
10 דקות
מנות ראשונות
מרקים
ארוחת בוקר
ארוחת צהריים
ארוחת ערב
מתכונים לשבת
מתכונים טבעוניים
מתכונים צמחוניים
סיגה סיגה: מגוון מתכונים לארוחה מושלמת בקצב יווני
אוכל בריא
ללא גלוטן
מתכונים עתירים בחלבון
מתכונים דיאטטיים
מתכונים לחג
מתכונים לטו בשבט
מתכונים לחג השבועות
מתכונים לפורים
מתכונים לפסח
מתכונים לסוכות
מתכונים ליום העצמאות
ראש השנה
מתכונים לחנוכה
קיץ יווני עם פיראוס
חומרי גלם
דגים
ירקות
מתכונים ממוצרי בסיס
קטניות
פירות
מתכונים עם בשר בקר
עוף
פסטה
אורז
הבלוג שלנו
עוגות עוגיות וקינוחים
עוגות יום הולדת
מתכונים ורעיונות לקינוחים
גלידה
שייק
קינוחים אישיים
פנקייק
עוגות בחושות
עוגות שוקולד
עוגות גבינה
עוגות שמרים
עוגיות
עוגיות בריאות
עוגיות שיבולת שועל
תפריט
התחבר למטבח שלי
סלטים
סלטים
סלטים לשבת
סלטים מיוחדים
לחמים לחמניות ומאפים
לחמים לחמניות ומאפים
מתכון לפיצה
בצק פילו
כריכים
מאפים מלוחים
פשטידות וקיש
מתכונים נוספים
מתכונים נוספים
סוג הארוחה
סיגה סיגה: מגוון מתכונים לארוחה מושלמת בקצב יווני
אוכל בריא
מתכונים לחג
קיץ יווני עם פיראוס
חומרי גלם
הבלוג שלנו
עוגות עוגיות וקינוחים
עוגות עוגיות וקינוחים
עוגות יום הולדת
מתכונים ורעיונות לקינוחים
עוגות בחושות
עוגות שוקולד
עוגות גבינה
עוגות שמרים
עוגיות
צור קשר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

  • דף הבית
  • ספריית-השף
  • 12 עוגות תפוחים שיעשו לכם את השנה טובה ומתוקה
  • עוגת תפוחים עשירה
  • 01 עוגת תפוחים, שקדים וקוקוס ללא קמח
  • 02 שושני תפוחים בבצק עלים
  • 03 רולדה עם קרם מסקרפונה ותפוחים מקורמלים
  • 04 עוגת תפוחים עשירה
  • 05 פרוסות תפוחים קלות הכנה
  • 06 עוגת תפוחים וקלבדוס
  • 07 טארט תפוחים מהיר הכנה
  • 08 עוגת פרג תפוחים בציפוי קרמל
  • 09 עוגת תפוחים בחושה
  • 10 עוגת תפוחים (פרווה)
  • 11 עוגת תפוחים הפוכה
  • 12 פאי תפוחים

12 עוגות תפוחים שיעשו לכם את השנה טובה ומתוקה

במיוחד לקראת השנה החדשה אספנו לכם את מיטב מתכוני עוגות התפוחים באתר השף הלבן
שתף באמצעות:
נא להזין כתובת דוא\"ל
ספריית-השף

12 עוגות תפוחים שיעשו לכם את השנה טובה ומתוקה

  • 01 עוגת תפוחים, שקדים וקוקוס ללא קמח
  • 02 שושני תפוחים בבצק עלים
  • 03 רולדה עם קרם מסקרפונה ותפוחים מקורמלים
  • 04 עוגת תפוחים עשירה
  • 05 פרוסות תפוחים קלות הכנה
  • 06 עוגת תפוחים וקלבדוס
  • 07 טארט תפוחים מהיר הכנה
  • 08 עוגת פרג תפוחים בציפוי קרמל
  • 09 עוגת תפוחים בחושה
  • 10 עוגת תפוחים (פרווה)
  • 11 עוגת תפוחים הפוכה
  • 12 פאי תפוחים

עוגת תפוחים עשירה

עוגה רכה מלאה טעמים וניחוחות. אפשר להגיש אותה כשהיא עדיין חמימה, בתוספת קצפת או קרם פרש ממותק קלות, או אחרי שהצטננה לגמרי.

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : דנית סלומון \ צילום : יהודה סלומון \ עיצוב : יהודה סלומון
דרג:
עוגת תפוחים עשירה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי
כמות מנות: 12 סוג תבנית / כלי: תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 תפוח עץ גדול קלוף ומגורר גס
  • 6 תפוחים גדולים מזן גראני סמית
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • ¼ כוס (35 גרם) קמח
  • ¼ כוס (50 גרם) סוכר + 3 כפות סוכר
  • ¼ כפית זנגביל טחון
  • 50 גרם חמאת "תנובה" קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות
  • לבצק:
  • 2 כוסות + 2 כפות (265 גרם) קמח
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • ¾ כוס + 1 כף (175 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 150 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות
  • 4 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל

איך מכינים:

1. קולפים את ששת התפוחים, חוצים ומוציאים את הליבה. מטפטפים את מיץ הלימון על חצאי התפוחים כדי למנוע השחרה. פורסים כל חצי תפוח לפרוסות בעובי 5 מ"מ - משאירים את הפרוסות צמודות זו לזו.
2. מערבבים במכל של מעבד המזון ¼ כוס קמח, ¼ כוס סוכר וזנגביל טחון. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה ומעבדים בפולסים לפירורים בגודל בינוני. מוציאים לצלחת ושומרים במקרר.
3. מחממים תנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 מעלות בחום עליון־תחתון; 170 מעלות בתוכנית טורבו). משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ, ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
4. מכינים את הבצק. שמים במכל של מעבד המזון קמח, קורנפלור, אבקת אפייה, מלח, סוכר וקליפת לימון מגוררת. מפעילים לשנייה או שתיים כדי לערבב את המצרכים היבשים. מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים ביצים ותמצית וניל ומעבדים רק עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את התפוח המגורר ולוחצים עוד פעם או פעמים על מתג הפולסים כדי לערבב אותו לתוך הבצק. מעבירים את בצק התפוחים לתבנית ומחליקים את פניו.
5. מרימים את חצאי התפוחים הפרוסים בעזרת מרית ומסדרים אותם על הבצק בצפיפות. זורים על התפוחים את 3 כפות הסוכר הנותרות ואת פירורי הבצק הקרים. אופים במרכז התנור במשך 30 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 / 160 מעלות) ואופים במשך 40-30 דקות נוספות, עד שפני העוגה זהובים ומרכזה קפיצי למגע. מצננים חצי שעה בתבנית. מעבירים סכין בין שולי העוגה לדופנות התבנית ומשחררים את מסגרת התבנית. מגישים פושר או בטמפרטורת החדר. אפשר ללוות את פרוסות העוגה בקצפת או בקרם פרש מומתק במעט אבקת סוכר.
טיפ: אם מעדיפים להכין את בצק העוגה במיקסר, מקציפים קודם את החמאה עם הסוכר ועם קליפת הלימון והווניל. מוסיפים את הביצים בהדרגה. מוסיפים קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח, מערבלים ומוסיפים את התפוח המגורר.



דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
מפת אתר
צור קשר
המתכונים שלי
הצהרת נגישות
 
בלוג השף
תנאי שימוש
שאלות נפוצות
שירות לקוחות
מפת האתר
יצירת קשר
בלוג השף
עמוד הבית
|
שאלות ותשובות
|
מפת האתר
|
יצירת קשר
מבשלים איתכם מכל מקום
הצהרת נגישות הצהרת נגישות
IDEODIGITAL
תנובה לוגו