טארט תפוחים מהיר הכנה
בכמה דקות עבודה תוכלו להכין טארט תפוחים על בסיס בצק עלים. נעמי אבליוביץ' משתפת אותנו במתכון הטעים
מאת: עורך השף הלבן
\
מקור מתכון
: נעמי אבליוביץ'
\
צילום
: נעמי אבליוביץ'
\
עיצוב
: נעמי אבליוביץ'
דרג:

עד 20 דקות
\
שף מתחיל - קל
\
חלבי
כמות מנות:
10 מנות
דירוג גולשים:
רכיבים:
- 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 2-3 תפוחי עץ ירוקים מזן סמית
- 1 לימון, סחוט טרי
- 25 גרם חמאה "תנובה", חתוכה לקוביות
- 1 כף סוכר וניל
- 3 כפות דבש/סילאן
איך מכינים:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
2. מגלגלים את הבצק ליריעה, מניחים מעל צלחת גדולה וחותכים סביבה לעיגול. מעבירים לתבנית.
3. מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לפרוסות דקות. כדי שהתפוחים לא ישחירו, מניחים בקערה עם מיץ הלימון ומערבבים.
4. מסדרים את פרוסות התפוחים על עיגול הבצק ומשאירים שוליים היקפיים ברוחב של 2 ס"מ. מגלגלים את השוליים כלפי פנימה כדי ליצור 'מעקה' שימנע מהמיצים לזלוג החוצה.
5. מפזרים את חתיכות החמאה בים פרוסות התפוחים ומפזרים את סוכר הוניל. אופים בתנור עד שהטארט שחום ופריך , 20-25 דקות.
6. מחממים את הסילאן ובעזרת מברשת מזגגים את התפוחים.
2. מגלגלים את הבצק ליריעה, מניחים מעל צלחת גדולה וחותכים סביבה לעיגול. מעבירים לתבנית.
3. מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה וחותכים לפרוסות דקות. כדי שהתפוחים לא ישחירו, מניחים בקערה עם מיץ הלימון ומערבבים.
4. מסדרים את פרוסות התפוחים על עיגול הבצק ומשאירים שוליים היקפיים ברוחב של 2 ס"מ. מגלגלים את השוליים כלפי פנימה כדי ליצור 'מעקה' שימנע מהמיצים לזלוג החוצה.
5. מפזרים את חתיכות החמאה בים פרוסות התפוחים ומפזרים את סוכר הוניל. אופים בתנור עד שהטארט שחום ופריך , 20-25 דקות.
6. מחממים את הסילאן ובעזרת מברשת מזגגים את התפוחים.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה