• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
המטבח שלי
השף הלבן
השף הלבן  לוגו
  • התחבר למטבח שלי
סלטים
סלטים לשבת
סלטים מיוחדים
לחמים לחמניות ומאפים
מתכון לפיצה
בצק פילו
כריכים
מאפים מלוחים
פשטידות וקיש
מתכונים נוספים
סוג הארוחה
10 דקות
מנות ראשונות
מרקים
ארוחת בוקר
ארוחת צהריים
ארוחת ערב
מתכונים לשבת
מתכונים טבעוניים
מתכונים צמחוניים
סיגה סיגה: מגוון מתכונים לארוחה מושלמת בקצב יווני
אוכל בריא
ללא גלוטן
מתכונים עתירים בחלבון
מתכונים דיאטטיים
מתכונים לחג
מתכונים לטו בשבט
מתכונים לחג השבועות
מתכונים לפורים
מתכונים לפסח
מתכונים לסוכות
מתכונים ליום העצמאות
ראש השנה
מתכונים לחנוכה
קיץ יווני עם פיראוס
חומרי גלם
דגים
ירקות
מתכונים ממוצרי בסיס
קטניות
פירות
מתכונים עם בשר בקר
עוף
פסטה
אורז
הבלוג שלנו
עוגות עוגיות וקינוחים
עוגות יום הולדת
מתכונים ורעיונות לקינוחים
גלידה
שייק
קינוחים אישיים
פנקייק
עוגות בחושות
עוגות שוקולד
עוגות גבינה
עוגות שמרים
עוגיות
עוגיות בריאות
עוגיות שיבולת שועל
תפריט
התחבר למטבח שלי
סלטים
סלטים
סלטים לשבת
סלטים מיוחדים
לחמים לחמניות ומאפים
לחמים לחמניות ומאפים
מתכון לפיצה
בצק פילו
כריכים
מאפים מלוחים
פשטידות וקיש
מתכונים נוספים
מתכונים נוספים
סוג הארוחה
סיגה סיגה: מגוון מתכונים לארוחה מושלמת בקצב יווני
אוכל בריא
מתכונים לחג
קיץ יווני עם פיראוס
חומרי גלם
הבלוג שלנו
עוגות עוגיות וקינוחים
עוגות עוגיות וקינוחים
עוגות יום הולדת
מתכונים ורעיונות לקינוחים
עוגות בחושות
עוגות שוקולד
עוגות גבינה
עוגות שמרים
עוגיות
צור קשר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

  • דף הבית
  • ספריית-השף
  • 10 רעיונות טעימים לארוחות צמחוניות שמכינים בקלות!
  • סלט בורגול ושעועית ירוקה
  • 01 סמבוסק גבינות מבצק מוכן
  • 02 סלט פסטה קייצי עם גבינת פרובטו
  • 03 מאפינס גבינות וזיתים שילדים מכינים לבד!
  • 04 ביצה בקן עם פטה ותרד
  • 05 מאפה "תלושתי" פיצה
  • 06 מתכון פשטידת ירקות אביבית
  • 07 סלט בורגול ושעועית ירוקה
  • 08 לזניה ירוקה
  • 09 דלורית צלויה במילוי סלט פריקה, עשבי תיבול, שקדים ובולגרית
  • 10 מליצאנס פפוצקיה - חציל ממולא בפטה ורוטב עגבניות

10 רעיונות טעימים לארוחות צמחוניות שמכינים בקלות!

רעבים ומחשפים מתכון לארוחה צמחונית מהירת הכנה? קבלו 10 רעיונות טעימים
שתף באמצעות:
נא להזין כתובת דוא\"ל
ספריית-השף

10 רעיונות טעימים לארוחות צמחוניות שמכינים בקלות!

  • 01 סמבוסק גבינות מבצק מוכן
  • 02 סלט פסטה קייצי עם גבינת פרובטו
  • 03 מאפינס גבינות וזיתים שילדים מכינים לבד!
  • 04 ביצה בקן עם פטה ותרד
  • 05 מאפה "תלושתי" פיצה
  • 06 מתכון פשטידת ירקות אביבית
  • 07 סלט בורגול ושעועית ירוקה
  • 08 לזניה ירוקה
  • 09 דלורית צלויה במילוי סלט פריקה, עשבי תיבול, שקדים ובולגרית
  • 10 מליצאנס פפוצקיה - חציל ממולא בפטה ורוטב עגבניות

סלט בורגול ושעועית ירוקה

סלט הטאבולה האהוב קיבל כאן שידרוג רציני בזכות כמה תוספות טעימות

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : עז תלם \ צילום : דן פרץ \ עיצוב : נורית קריב
דרג:
סלט טאבולה עם בורגול ושעועית ירוקה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי
כמות מנות: 3-4 מנות
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3-2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • עלים מ-6-5 גבעולי נענע, קצוצים דק
  • 1/2 כוס (75 גרם) חמוציות, רצוי ללא תוספת סוכר
  • חופן גרעיני דלעת, קלויים במחבת ללא שמן
  • כ-1/4 כוס מיץ לימון
  • 4-3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2/3 גביע (כ-150 גרם) פטה עזים פיראוס 5% או 16% שומן
  • לענבים הצלויים:
  • 1 אשכול ענבים גדול (כ-200 גרם)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לבורגול:
  • 1 כוס (200 גרם) בורגול גס, שטוף היטב ומסונן
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
  • קורט מלח
  • חופן (כ-100 גרם) שעועית ירוקה עדינה שלמה סנפרוסט
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס

איך מכינים:

1.  הענבים: מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מסירים את הענבים מהאשכול, מניחים בתבנית ומתבלים בשמן הזית, מלח ופלפל. צולים 12-10 דקות, עד שהענבים מתחילים להתבקע. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.  
2.  הבורגול: שמים בסיר את הבורגול, המים ומלח ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מסירים מהכיריים ומשהים כ-15 דקות, עד שהבורגול סופג את כל הנוזלים ומתרכך. מערבבים מעט עם מזלג ומעבירים למקרר ל-10 דקות לפחות.
3.  חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים במשך דקה, ולא יותר (כדי שתישאר פריכה). מסננים וחותכים גס.
4.  שמים בקערה את השעועית הירוקה, הענבים (כולל המיץ שנותר בתבנית), הבורגול, עשבי התיבול, החמוציות וגרעיני הדלעת ומערבבים בעדינות. מתבלים במיץ הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים שוב. מפוררים מעל את גבינת הפטה ומגישים מיד.

לכל מתכוני סלטים לשבועות באתר השף הלבן >>


דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
מפת אתר
צור קשר
המתכונים שלי
הצהרת נגישות
 
בלוג השף
תנאי שימוש
שאלות נפוצות
שירות לקוחות
מפת האתר
יצירת קשר
בלוג השף
עמוד הבית
|
שאלות ותשובות
|
מפת האתר
|
יצירת קשר
מבשלים איתכם מכל מקום
הצהרת נגישות הצהרת נגישות
IDEODIGITAL
תנובה לוגו