סלט בורגול ושעועית ירוקה
סלט הטאבולה האהוב קיבל כאן שידרוג רציני בזכות כמה תוספות טעימות

רכיבים:
- 3-2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
- עלים מ-6-5 גבעולי נענע, קצוצים דק
- 1/2 כוס (75 גרם) חמוציות, רצוי ללא תוספת סוכר
- חופן גרעיני דלעת, קלויים במחבת ללא שמן
- כ-1/4 כוס מיץ לימון
- 4-3 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 2/3 גביע (כ-150 גרם) פטה עזים פיראוס 5% או 16% שומן
- לענבים הצלויים:
- 1 אשכול ענבים גדול (כ-200 גרם)
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור גרוס
- לבורגול:
- 1 כוס (200 גרם) בורגול גס, שטוף היטב ומסונן
- 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
- קורט מלח
- חופן (כ-100 גרם) שעועית ירוקה עדינה שלמה סנפרוסט
- 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
איך מכינים:
1. הענבים: מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מסירים את הענבים מהאשכול, מניחים בתבנית ומתבלים בשמן הזית, מלח ופלפל. צולים 12-10 דקות, עד שהענבים מתחילים להתבקע. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.
2. הבורגול: שמים בסיר את הבורגול, המים ומלח ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מסירים מהכיריים ומשהים כ-15 דקות, עד שהבורגול סופג את כל הנוזלים ומתרכך. מערבבים מעט עם מזלג ומעבירים למקרר ל-10 דקות לפחות.
3. חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים במשך דקה, ולא יותר (כדי שתישאר פריכה). מסננים וחותכים גס.
4. שמים בקערה את השעועית הירוקה, הענבים (כולל המיץ שנותר בתבנית), הבורגול, עשבי התיבול, החמוציות וגרעיני הדלעת ומערבבים בעדינות. מתבלים במיץ הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים שוב. מפוררים מעל את גבינת הפטה ומגישים מיד.
לכל מתכוני סלטים לשבועות באתר השף הלבן >>