תבשיל כתף בקר ביין לבן עם אפונה ושום
מנה עשירה עם טעמים עמוקים של בישול ארוך, שיכולה לככב על שולחן ליל הסדר
מאת: עורך השף הלבן
\
מקור מתכון
: סנפרוסט ואתר וואלה
\
צילום
: שני בריל
דרג:
עד 40 דקות
\
שף מתחיל - קל
\
בשרי
כמות מנות:
6
דירוג גולשים:
רכיבים:
- 1 שקית (800 גרם) אפונת גינה מוקפאת, סנפרוסט
- 3 כפות שמן זית
- 650 גרם כתף בקר, חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ, "אדום אדום"
- 3 ראשי שום ירוק טרי (עם הגבעולים), ראש השום חצוי לרוחב והגבעולים חתוכים גס
- 2 כוסות יין לבן
- מלח, פלפל שחור גרוס
איך מכינים:
1. מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את נתחי הבקר וצורבים אותם היטב משני הצדדים עד להשחמה, כ-5 דקות.
2. מוציאים את הבשר, מוסיפים לאותו סיר את ראשי וגבעולי השום ומטגנים מעל להבה בינונית 5 דקות. מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומחזירים לסיר את הבשר והנוזלים.
3. מוסיפים מים כמעט עד כיסוי, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה שעתיים או עד שהבשר נימוח.
4. מוסיפים את האפונה, מערבבים ומבשלים 4 דקות נוספות, עד שהאפונה מתרככת אך נשארת בצבע ירוק בוהק. מגישים למרכז השולחן.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה