• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • ספריית-השף
  • 10 מאפים קלים להכנה שישדרגו לכם את ארוחות הערב!
  • 6 פשטידות בתבנית אחת
  • 01 מאפה אקורדיון עם גבינות וקוביות בטטה
  • 02 מיני לזניות מבצק פילו
  • 03 גאלט פיצה
  • 04 6 פשטידות בתבנית אחת
  • 05 כנאפה מלוחה
  • 06 מאפינס גבינות ופטריות
  • 07 וופל בלגי מלוח עם גבינות
  • 08 לחמניות ארוחת ערב ממולאות ביצה קשה וגבינות
  • 09 בורקס שקשוקה
  • 10 בורקס כתר במילוי גבינות ותרד

10 מאפים קלים להכנה שישדרגו לכם את ארוחות הערב!

לא רק חביתה או מקושקשת! אספנו לכם 10 רעיונות טעימים למאפים קלים להכנה שישדרגו לכם בקלות את ארוחת הערב המשפחתית
שתף באמצעות:
נא להזין כתובת דוא\"ל
ספריית-השף

10 מאפים קלים להכנה שישדרגו לכם את ארוחות הערב!

  • 01 מאפה אקורדיון עם גבינות וקוביות בטטה
  • 02 מיני לזניות מבצק פילו
  • 03 גאלט פיצה
  • 04 6 פשטידות בתבנית אחת
  • 05 כנאפה מלוחה
  • 06 מאפינס גבינות ופטריות
  • 07 וופל בלגי מלוח עם גבינות
  • 08 לחמניות ארוחת ערב ממולאות ביצה קשה וגבינות
  • 09 בורקס שקשוקה
  • 10 בורקס כתר במילוי גבינות ותרד

6 פשטידות בתבנית אחת

למה להתפשר בטעם אחד אם אפשר ליהנות משישה טעמים בפשטידה אחת? ככה תכינו בקלות את אחת הפשטידות הכי מדליקות שיש, הצטרפו לטרנד שכובש את הרשת!

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : עידית נרקיס כ"ץ \ צילום : אפיק גבאי \ עיצוב : נעה קנריק
דרג:
6 פשטידות בתבנית אחת
עד 60 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי
כמות מנות: 10-12 סוג תבנית / כלי: 27X33
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • ⅓ כוס גבינת גלעד קצ'קבל "תנובה", מגוררת
  • מלח לפי הטעם
  • לטארט קישואים:
  • 1 קישוא (עדיף מסוג זוקיני), פרוס לפרוסות של חצי ס"מ
  • 2 כפות גבינת כנען "השף הלבן"
  • כף (כ-15 גרם) גבינת פטה "פיראוס", מפוררת
  • שן שום, כתושה
  • מלח לפי הטעם
  • שמן זית
  • לקיש תרד ולקיש בצל וגבינה כחולה:
  • ½ מכל (125 מ"ל) שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • ביצה
  • קורט מלח
  • כף קמח תופח
  • 4 יחידות (60 גרם) מדליוני תרד קפוא של "סנפרוסט"
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • 2 כפות גבינה צהובה "עמק" מגוררת
  • בצל בינוני (או לחלופין: קובייה של בצל מטוגן קפוא)
  • כף גבינת גליל רוקפור "תנובה", מפוררת
  • מלח לפי הטעם
  • שמן לטיגון הבצל
  • למק אנד צ'יז:
  • כוס פסטה קצרה מבושלת (עדיף קטנה, כמו פסטה "מרפקים", מקרוני קצר וכו'. במידה ולא מוצאים, עדיף לקצוץ פוזילי או פנה)
  • ½ מכל (100 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי "השף הלבן"
  • 3 כפות גבינה צהובה מגוררת עמק (ועוד לפיזור מעל)
  • ½ כפית אורגנו יבש
  • מלח לפי הטעם
  • לגראטן תפוחי אדמה:
  • תפוח אדמה עם קליפה אדומה, בינוני
  • ½ מכל (100 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי "השף הלבן"
  • כף שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
  • שן שום, כתושה
  • מלח לפי הטעם
  • גבינה צהובה עמק לפיזור
  • חבילה בצק פריך למאפים מלוחים של מעדנות, מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 100 גרם גבינה צהובה עמק מגוררת, לפיזור לפני האפייה
  • ביצה טרופה, להברשה לפני האפייה
  • לטארט עגבניות:
  • ראש שום
  • שמן זית
  • 1 עגבניית תמר, פרוסה לפרוסות של חצי ס"מ

איך מכינים:

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים ומרפדים בנייר אפייה שקצוותיו בולטים החוצה מהצדדים תבנית מלבנית עם שוליים, בגודל של 33 על 27 ס"מ. מחלקים בעיניים את התבנית ל-6 חלקים שווים, ועל פי החלוקה הזאת נפעל בהמשך. 

2. פותחים את הבצק המגולגל על משטח העבודה. חותכים מלבן ברוחב 14 ס"מ ומניחים אותו על הצד הימני של התבנית כאשר חלק מהבצק משמש כשוליים מצד ימין. חותכים מלבן נוסף ברוחב 14 ס"מ ומניחים אותו בצד השמאלי

3. באותו האופן. חותכים מהבצק שני פסים ברוחב 3 ס"מ כ"א ומסדרים אותם כגדר בשני הצדדים היכן שהבצק נגמר, כך שמקבל מלבן של בצק פריך משני צדי התבנית.

4. מהבצק שנשאר על משטח העבודה חותכים שתי פיסות שיחצו את שני מלבני הבצק לרוחב ויהפכו אותם ל-4 מרובעים. מהדקים היטב את הבצק, דוקרים את התחתית שלו במזלג ומעבירים למקפיא עד השימוש.

טארט עגבניות 

1. מניחים את ראש השום על נייר אלומיניום ומזרזפים עליו מעט שמן זית. סוגרים היטב את נייר האלומיניום ואופים את השום בתנור 45-60 דקות, עד שהשיניים מתרככות. נשתמש במתכון ב-5 שיניים מהשום, אבל כדאי לאפות את כולו לשימוש אחר

2. מוציאים את השום מהתנור, מוציאים את התוכן של 5 שיני שום אל קערית קטנה ומועכים למשחה. 

טארט קישואים

1. מניחים את עיגולי הקישואים על צלחת מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל מלח ונותנים לקישואים "להזיע" עד שנשתמש בהם. 

2. מערבבים בקערה קטנה את גבינת הכנען עם הפטה, שן השום והמלח. טועמים, מתקנים תיבול ומניחים בצד.

3. מניחים נייר סופג נוסף על פרוסות הקישואים וסופגים את הרטיבות.

מק אנד צ'יז 

1. מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את רוטב הבשמל, הגבינה והאורגנו, עד שהגבינה נמסה. מערבבים מדי פעם. אין צורך להביא לרתיחה. מוסיפים את הפסטה המבושלת (מוכנה מראש), מתבלים במעט מלח, מערבבים ומעבירים לקערה קטנה, עד שנשתמש בו. 

קיש תרד

1. מפשירים במיקרו את מדליוני התרד, וסוחטים היטב. 

2. לקישים: טורפים בקערה קטנה שמנת לבישול, ביצה, מלח וקמח, עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים חצי מכמות הבלילה לקערה אליה מעבירים את התרד הסחוט יחד עם אגוז מוסקט וכף אחת מהגבינה המגוררת.

קיש בצל וגבינה 

חותכים את הבצל לחצי, ולפרוסות. מטגנים על מחבת עם שמן זית על אש בינונית, תוך כדי ערבוב מדי פעם - עד שהבצל הופך שחום מאוד. לחלופין, ניתן להפשיר קובייה של בצל מטוגן קפוא.

1. (בהמשך לסעיף 2 בקיש התרד) את כמות הבלילה הנותרת מערבבים עם הבצל המטוגן, הגבינה הכחולה וכף הגבינה המגוררת השנייה. מניחים בצד.

גרטן תפוחי אדמה

1. באותו הסיר, מחממים את הכמות הנוספת של רוטב הבשמל יחד עם השמנת, השום והמלח, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה ונוזלית. אין צורך להביא לרתיחה. בינתיים פורסים דק מאוד את חצי מתפוח האדמה (עדיף על מנדולינה, על עובי מספר 2). מעבירים את הפרוסות לתוך הסיר עם הרוטב, מערבבים ומניחים בצד. 


הרכבה:

1. מרכיבים: מוציאים את התבנית מהמקפיא ועובדים בזריזות - משמאל לימין: בריבוע הבצק העליון השמאלי מורחים את תערובת הגבינה ועליה מסדרים את פרוסות הקישואים, כמו רעפים. זולפים קצת שמן זית מעל ומתבלים במעט מלח.

2. על ריבוע הבצק התחתון השמאלי מורחים את משחת השום האפוי, מעליה מפזרים מעט גבינת קצ'קבל מגוררת, מעליה מסדרים פרוסות עגבנייה כמו רעפים ועל העגבנייה מפזרים את שארית הגבינה המגוררת. זולפים מעט שמן זית מעל ומתבלים במעט מלח. 

3. בריבוע המרכזי העליון מסדרים את המק אנד צ'יז בצורה הדוקה. מפזרים מעל מעט גבינה צהובה.

4. בריבוע המרכזי התחתון מסדרים פרוסות של תפוח אדמה פרוס ברוטב בשמל, בצורת רעפים. מפזרים מעל מעט גבינה צהובה.

5. בריבוע הבצק העליון הימני יוצקים את בלילת התרד. 

6. בריבוע הבצק התחתון הימני יוצקים את בלילת הבצל המטוגן. 

7. מושחים את שולי הבצק בביצה טרופה ומעבירים לתנור לאפייה של 65 דקות. 

8. מוציאים מהתנור, מצננים מעט וחותכים לריבועים, עדיף לשלב בין שני סוגי מאפים בריבוע אחד




דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו