מאפה אקורדיון עם גבינות וקוביות בטטה
מאפה בצק פילו פריך עם גבינות ובטטה שמכינים ב-10 דקות, מתכון קל וקוצר מחמאות שללא ספק יכנס לתפריט הקבוע שלכם
מאת: עורך השף הלבן
\
מקור מתכון
: רחלי קרוט
\
צילום
: שני בריל
דרג:
עד 10 דקות
\
שף מתחיל - קל
\
חלבי
כמות מנות:
8
סוג תבנית / כלי: תבנית מלבנית 20x30 ס"מ
דירוג גולשים:
רכיבים:
- 4 עלי פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל גבי האריזה
- 300 גרם גבינה בולגרית רכה או גבינת פטה "פיראוס"
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 2 ביצים L
- 3-4 בטטות (חתוכות לקוביות קטנות ומטוגנות או אפויות)
איך מכינים:
1. מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומתיזים שמן על כל הבצק. מכווצים/מקמטטים לצורת אקורדיון מחלק הצר כלפי החלק הצר כך שנוצרים מעיל גלים צמודים.
2. מניחים בתבנית. אם יש עודפים בצק חותכים אותם ומניחים גם אותם בתוך התבנית בצורה צפופה.
3. חוזרים על הפעולה עם שאר עלי הפילו עד שהתבנית מלאה בגלים של בצק.
4. מפוררים את הגבינה ומפזרים מעל הבצק, משתדלים שהגבינה תכנס פנימה לשקעים שנוצרו.
5. מפזרים בטטות מעל ומשתדלים שהן תכנסנה גם לשקעים. זה בסדר הן נשארות למעלה.
6. מערבבים שמנת וביצים ושופכים על המאפה. מקפידים שכל הבצק יהיה עטוף בבלילה.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 25-35 דקות או עד שהמאפה זהוב.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה