• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
המטבח שלי
השף הלבן
השף הלבן  לוגו
  • התחבר למטבח שלי
סלטים
סלטים לשבת
סלטים מיוחדים
לחמים לחמניות ומאפים
מתכון לפיצה
בצק פילו
כריכים
מאפים מלוחים
פשטידות וקיש
מתכונים נוספים
סוג הארוחה
10 דקות
מנות ראשונות
מרקים
ארוחת בוקר
ארוחת צהריים
ארוחת ערב
מתכונים לשבת
מתכונים טבעוניים
מתכונים צמחוניים
סיגה סיגה: מגוון מתכונים לארוחה מושלמת בקצב יווני
אוכל בריא
ללא גלוטן
מתכונים עתירים בחלבון
מתכונים דיאטטיים
מתכונים לחג
מתכונים לטו בשבט
מתכונים לחג השבועות
מתכונים לפורים
מתכונים לפסח
מתכונים לסוכות
מתכונים ליום העצמאות
ראש השנה
מתכונים לחנוכה
קיץ יווני עם פיראוס
חומרי גלם
דגים
ירקות
מתכונים ממוצרי בסיס
קטניות
פירות
מתכונים עם בשר בקר
עוף
פסטה
אורז
הבלוג שלנו
עוגות עוגיות וקינוחים
עוגות יום הולדת
מתכונים ורעיונות לקינוחים
גלידה
שייק
קינוחים אישיים
פנקייק
עוגות בחושות
עוגות שוקולד
עוגות גבינה
עוגות שמרים
עוגיות
עוגיות בריאות
עוגיות שיבולת שועל
תפריט
התחבר למטבח שלי
סלטים
סלטים
סלטים לשבת
סלטים מיוחדים
לחמים לחמניות ומאפים
לחמים לחמניות ומאפים
מתכון לפיצה
בצק פילו
כריכים
מאפים מלוחים
פשטידות וקיש
מתכונים נוספים
מתכונים נוספים
סוג הארוחה
סיגה סיגה: מגוון מתכונים לארוחה מושלמת בקצב יווני
אוכל בריא
מתכונים לחג
קיץ יווני עם פיראוס
חומרי גלם
הבלוג שלנו
עוגות עוגיות וקינוחים
עוגות עוגיות וקינוחים
עוגות יום הולדת
מתכונים ורעיונות לקינוחים
עוגות בחושות
עוגות שוקולד
עוגות גבינה
עוגות שמרים
עוגיות
צור קשר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

  • דף הבית
  • ספריית-השף
  • 10 המתכונים האהובים של חודש יוני
  • קולוקיטופיתה - פשטידת קישואים ובולגרית
  • 01 אורז בוכרי עם קוביות צ׳אך
  • 02 המתכון הצהוב: מאפינס בננות
  • 03 משולשי שוקולד צ'יפס
  • 04 קציצות עוף וחומוס בירקות
  • 05 ארטיק פירות קיץ טבעוני
  • 06 עוגת משמשים טריים ושקדים
  • 07 קולוקיטופיתה - פשטידת קישואים ובולגרית
  • 08 מתכון לעוגת שוקו ממולאת גבינה ואוכמניות
  • 09 עוגת ביסקוויטים שמנת ודובדבנים
  • 10 פטטוקפטדס - כופתאות תפוחי אדמה וחמד מטוגנות

10 המתכונים האהובים של חודש יוני

אספנו למקום אחד את עשרת המתכונים הנצפים ביותר בחודש יוני באתר השף הלבן
שתף באמצעות:
נא להזין כתובת דוא\"ל
ספריית-השף

10 המתכונים האהובים של חודש יוני

  • 01 אורז בוכרי עם קוביות צ׳אך
  • 02 המתכון הצהוב: מאפינס בננות
  • 03 משולשי שוקולד צ'יפס
  • 04 קציצות עוף וחומוס בירקות
  • 05 ארטיק פירות קיץ טבעוני
  • 06 עוגת משמשים טריים ושקדים
  • 07 קולוקיטופיתה - פשטידת קישואים ובולגרית
  • 08 מתכון לעוגת שוקו ממולאת גבינה ואוכמניות
  • 09 עוגת ביסקוויטים שמנת ודובדבנים
  • 10 פטטוקפטדס - כופתאות תפוחי אדמה וחמד מטוגנות

קולוקיטופיתה - פשטידת קישואים ובולגרית

היוונים אלופי הפשטידות והשילוב של ירקות עם פתיתי בולגרית תמיד מוצלח. דוגמא מצוינת זו הפשטידה הזו שמשלבת זוקיני ובולגרית

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : נעמה רן \ צילום : נעמה רן \ עיצוב : נעמה רן
דרג:
קולוקיטופיתה - פשטידת קישואים ובולגרית
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי
כמות מנות: 10 סוג תבנית / כלי: תבנית מלבנית 20*30
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חבילה (500 גרם) עלי פילו מעדנות, מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • למילוי:
  • 1 ק"ג (כ-8 יחידות) זוקיני (קישואים עם קליפה ירוקה כהה) מגוררים גס
  • 1 כוס בצל ירוק (החלק הלבן והירוק) קצוץ
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 3-4 כפות שמיר קצוץ או נענע קצוצה (לא הכרחי)
  • 3 ביצים טרופות
  • 1/2 כפית מלח, פלפל
  • 1 מיכל (220 גרם)פתיתי גבינה בולגרית 24% פיראוס
  • 2 כפות סולת או פירורי לחם
  • לזריה: שומשום או קצח

איך מכינים:

 1. סוחטים את הזוקיני בעזרת כפות הידיים (בכל פעם חופן) או בעזרת מגבת כותנה נקייה (שמים במרכזה את הזוקיני המגורר, מגלגלים וסוחטים) ומעבירים לקערה. מוסיפים את מרכיבי המילוי למעט סולת או פירורי לחם ומערבבים היטב עד פיזור אחיד. מוסיפים סולת או פירורי לחם ומערבבים.
2. מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית. פורסים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים בשמן. מניחים עליו עלה פילו נוסף ומברישים גם אותו. חוזרים על הפעולה עד שיש ערימה של 6 עלי פילו מוברשים בשמן בניהם. מניחים את ערימת העלים בתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות כך ששולי העלים יוצאים מגבולות התבנית. מכינים ערימה דומה עם 6 עלי הפילו הנותרים.
3. שמים את מילוי הזוקיני בתבנית על עלי הפילו ומכסים בערימה השניה. מהדקים ומגלגלים יחד את שולי שתי ערימות הפילו (אם יש יותר מידי עודפים של פילו גוזרים או חותכים חלק מהשוליים), מברישים בשמן זית ובוזקים שומשום, קצח או פרג. בעזרת סכין חדה חורצים את ערימת הפילו העליונה בקווי שתי וערב (כדי לתת לאדים מהמילוי לצאת ולהקל על החיתוך בהגשה).
4. אופים כ 50 דקות עד שהמאפה שחום היטב ומילוי הזוקיני רך. מגישים חם.

דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
מפת אתר
צור קשר
המתכונים שלי
הצהרת נגישות
 
בלוג השף
תנאי שימוש
שאלות נפוצות
שירות לקוחות
מפת האתר
יצירת קשר
בלוג השף
עמוד הבית
|
שאלות ותשובות
|
מפת האתר
|
יצירת קשר
מבשלים איתכם מכל מקום
הצהרת נגישות הצהרת נגישות
IDEODIGITAL
תנובה לוגו