מרק מנגולד וחומוס עם כדורי בשר
מרק חמצמץ שהוא ארוחה בזכות הקציצות שמתבשלות בו
מאת: עורך השף הלבן
\
מקור מתכון
: נעמה רן
\
צילום
: נעמה רן
דרג:

עד 40 דקות
\
שף חובבן - בינוני
\
בשרי
כמות מנות:
6
דירוג גולשים:
רכיבים:
- לקציצות:
- 1 בצל קטן קלוף
- 3 שיני שום
- 1/3 כוס עלי פטרוזיליה
- 1/3 כוס עלי כוסברה
- 1 כפית מחוקה מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 ביצה
- 500 גרם בשר טחון "אדום אדום"
- 2 כפות פירורי לחם (אפשר ללא גלוטן) או קמח תפוחי אדמה
- למרק:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קלוף
- 4 שיני שום פרוסות
- 1 חבילת עלי מנגולד נקיים קצוצים
- 2-3 ענפי סלרי (עם העלים) קצוצים
- 1 כפית גדושה כורכום
- 1 כפית כמון
- מלח, פלפל
- 1 כוס חומוס סנפרוסט (אין צורך להפשיר)
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס מיץ לימון
איך מכינים:
1. מכינים את תערובת הקציצות: שמים במעבד מזון בצל, שום, פטרוזיליה וכוסברה ומעבדים בפולסים עד שהם קצוצים דק-דק. מעבירים לקערה עם הביצה, הבשר ופירורי הלחם, מערבבים ולשים בידיים לעיסה אחידה. שומרים במקרר בזמן הכנת המרק.
2. מכינים את המרק: מחממים בסיר שמן ומטגנים את הבצל 2-3 דקות. מוסיפים שום, מנגולד וסלרי ומטגנים 3-4 דקות. מוסיפים כורכום, כמון, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים חומוס ו-6 כוסות מים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים כ 15 דקות. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה ומערבבים.
3. יוצרים מהכדורים קציצות קטנות ושמים במרק. מבשלים כ 20 דקות עד שכדורי הבשר מבושלים. מוסיפים מיץ לימון, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה