הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.
מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה
במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר
תבשיל טבעוני ביתי חם ועשיר של ירקות שורש וקציצות טופו ברוטב חמצמץ ואפילו ללא גלוטן!
1. מכינים את הקציצות: שמים את מרכיבי הקציצות למעט המים במעבד מזון ומעבדים בפולסים עד קבלת תערובת קצוצה דק דק. מוסיפים 1/4 כוס מים ומעבדים עיבוד קצר. בודקים אם אפדר ליצור מהתערובת קציצה. אם היא יבשה או פירורית מידי מוסיפים עוד 1/4 כוס מים. מכסים ושמים במקרר לחצי שעה. בנתיים מכינים את התבשיל.
2. מחממים שמן ומטגנים את הבצלים 3-4 דקות עד הזהבה. מוסיפים גזר וסלרי ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים ארטישוק, תפוח אדמה ושום ומטגנים 2 דקות נוספות. מוסיפים מלח, פלפל, כמון ורורבום ומטגנים תוך ערבוב חצי דקה. מוסיפים מים רותחים כמעט עד כיסוי הירקות, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ 30 דקות עד שהירקות רכים וחלק מהנוזלים מתאדים. מוסיפים מיץ לימון, קליפת לימון וכוסברה ומבשלים שתי דקות נוספת בסיר גלוי.
3. מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. יוצרים בידיים קציצות בגודל כדור פינג פונג (אפשר קטנות יותר או גדולות יותר -איך שאוהבים) ומטגנים משני הצדדים 2-3 דקות עד השחמה. מגישים בצלחת עמוקה - יוצקים על הקציצות מנוזלי התבשיל ומגישים לצידן את ירקות השורש.