מתכון לעוגת גבינה בשתי קומות
עוגה חגיגית ונפלאה שתרשים את האורחים!

רכיבים:
- 1/2 כפית קליפת לימון, מגוררת
- קורט מלח
- 120 גרם חמאת תנובה קרה, חתוכה לקוביות
- לקרם הגבינה והשוקולד הלבן: 5 כפיות (21 גרם) ג'לטין
- 1/3 כוס ועוד כף (95 מ"ל) מים
- 500 גרם שוקולד לבן, קצוץ
- 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן שף לבן, בטמפרטורת החדר
- 1/2 1 גביעים (375 גרם) גבינה לבנה תנובה 9%
- 2 גביעים (450 גרם) גבינת נפוליאון טעם טבעי 16%
- 1 כף תמצית וניל
- קורט מלח
- 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שף לבן
- 3/4 כוס ועוד 1 כף (100 גרם) אבקת סוכר
- לעיטור:
- פירות העונה
- פרחים
- 3/4 כוס ועוד 1 כף (115 גרם) קמח
- 1 כוס ועוד 2 כפות (115 גרם) שקדים טחונים
- 1/4 כוס ועוד 1 כף (60 גרם) סוכר
איך מכינים:
1. הבסיס: שמים במעבד מזון את כל מרכיבי הבסיס ומעבדים לפירורי בצק גדולים. מעבירים 2/3 מהתערובת לתבנית הגדולה ומהדקים לתחתית. מעבירים את יתרת הבצק לתבנית הקטנה ומהדקים לתחתית. מניחים במקרר כשעה. מחממים את התנור ל-180 מעלות. אופים את הבסיסים 18-15 דקות, עד להשחמה, ומצננים היטב.
2. קרם הגבינה והשוקולד הלבן: מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד ל-10-5 דקות, עד שהג'לטין סופח את המים.
3. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל. מצננים מעט.
4. טורפים בקערה גדולה את המסקרפונה עד לריכוך. מוסיפים את הגבינה הלבנה, הנפוליאון, תמצית הווניל וקורט מלח ומערבבים. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס וטורפים לבלילה חלקה.
5. מחממים את תערובת הג'לטין במיקרוגל כ- 30-20 שניות, עד להעלמת הגושים. מוסיפים לה כמה כפות מבלילת הגבינה ובוחשים. יוצקים לקערת הגבינה, בהדרגה ותוך ערבוב, ובוחשים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
6. מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מקפלים לתוך בלילת הגבינה.
7. יוצקים 2/3 מהבלילה לתבנית הגדולה ואת ה-1/3 הנותר לתבנית הקטנה. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר ל-6 שעות לפחות. מחלצים את העוגות מהתבניות. מעטרים את העוגה הקטנה בפירות ובפרחים, ומניחים אותה על העוגה הגדולה רגע לפני ההגשה.