מתכון לעוגת משמש וגבינה בכוסות אישיות
עוגיות אישיות ללא אפייה על בסיס גבינת עיזים וקרם פרש שטעמן נפלא ויוצא דופן
מאת: עורך השף הלבן
\
מקור מתכון
: דנית סולומון
\
צילום
: יהודה סולומון
\
עיצוב
: יהודה סולומון
דרג:

עד 40 דקות
\
שף חובבן - בינוני
\
חלבי
כמות מנות:
6 מנות
דירוג גולשים:
רכיבים:
- 3 כפיות (10 גרם) ג'לטין
- ¼ כוס (60 מ"ל) מים
- 115 גרם עוגיות לוטוס (16 יחידות) מרוסקות לפירורים
- 50 גרם חמאת תנובה מומסת
- 250 גרם משמשים בשלים מגולענים
- 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
- ⅛ כפית עלי קורנית טרייה
- 1 גביע גבינת עיזים 5% למריחה
- 1 גביע (200 מ"ל) קרם פרש "השף הלבן"
- 1/3 כוס סוכר
- ¼ כוס (60 מ"ל) דבש נוזלי
- 100 מ"ל שמנת למתוקה
- לעיטור:
- פלחי משמש
- קורנית
- פירורי הלוטוס השמורים
איך מכינים:
1. מערבבים את הג'לטין עם מים בקערית חסינת חום ומשהים 20 דקות לספיגה ולריכוך. מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת, ומחלקים את התערובת בין 6 כלים אישיים בעלי תחתית שטוחה שתכולתם 250 מ"ל לפחות - שומרים 3-2 כפות פירורים לעיטור. מהדקים את תערובת הפירורים לתחתית הכלי (אפשר להיעזר בתחתית כוס).
2. חותכים את המשמשים המגולענים לרבעים ומרסקים אותם יחד עם מיץ הלימון ועם עלי הקורנית במעבד מזון או בבלנדר למחית חלקה מאוד. מודדים 1 כוס מחית.
3. בקערה גדולה מערבלים יחד גבינת עיזים, קרם פרש, ¼ כוס סוכר ודבש עד שהסוכר נמס. מוסיפים את כוס מחית המשמשים ומערבלים לתערובת אחידה. ממסים את הג'לטין המרוכך (30-20 שניות במיקרוגל, או מניחים את הקערה בכלי שיצקתם לתוכו מים רותחים ובוחשים עד שהג'לטין נמס). מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת הגבינה בזרם דק תוך ערבול מתמיד.
4. בקערה קטנה מקציפים את השמנת לקצפת עם כף הסוכר לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה והמשמשים. מחלקים את התערובת בין הקעריות. מכסים ומקררים במשך 6 שעות לפחות, עד שתערובת הגבינה מתייצבת.
5. לפני ההגשה מעטרים כל מנה בפלחי משמש, בעלי קורנית ובפירורי הלוטוס והחמאה השמורים.
2. חותכים את המשמשים המגולענים לרבעים ומרסקים אותם יחד עם מיץ הלימון ועם עלי הקורנית במעבד מזון או בבלנדר למחית חלקה מאוד. מודדים 1 כוס מחית.
3. בקערה גדולה מערבלים יחד גבינת עיזים, קרם פרש, ¼ כוס סוכר ודבש עד שהסוכר נמס. מוסיפים את כוס מחית המשמשים ומערבלים לתערובת אחידה. ממסים את הג'לטין המרוכך (30-20 שניות במיקרוגל, או מניחים את הקערה בכלי שיצקתם לתוכו מים רותחים ובוחשים עד שהג'לטין נמס). מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת הגבינה בזרם דק תוך ערבול מתמיד.
4. בקערה קטנה מקציפים את השמנת לקצפת עם כף הסוכר לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינה והמשמשים. מחלקים את התערובת בין הקעריות. מכסים ומקררים במשך 6 שעות לפחות, עד שתערובת הגבינה מתייצבת.
5. לפני ההגשה מעטרים כל מנה בפלחי משמש, בעלי קורנית ובפירורי הלוטוס והחמאה השמורים.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה