חמיצת ריויון וסלק
מרק קר מהיר־הכנה. צונן, מרווה, טעים, דל־שומן ונראה נפלא - כל מה שאפשר לבקש ביום חם.
מאת: עורך השף הלבן
\
מקור מתכון
: דנית סלומון
\
צילום
: יהודה סלומון
\
עיצוב
: יהודה סלומון
דרג:

עד 10 דקות
\
שף מתחיל - קל
\
חלבי
כמות מנות:
4
דירוג גולשים:
רכיבים:
- 2 כוסות (או מכל 500 מ"ל) ריויון תנובה
- 250 גרם סלק קלוף ומבושל (מאריזת ואקום קנויה או מבושל בבית) חתוך לקוביות
- 2 מלפפונים חמוצים בינוניים כבושים במלח קצוצים גס
- 1 כף סוכר
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 4-3 כפות חזרת אדומה (הכמות המדויקת תלויה בחריפות של תערובת החזרת)
- 2 כפות שמיר קצוץ
- 4 כפיות קרם פרש מסדרת השף הלבן או שמנת חמוצה תנובה להגשה
איך מכינים:
1. מערבלים יחד בבלנדר (רגיל או בלנדר מוט) ריויון, סלק, מלפפונים חמוצים, סוכר, מיץ לימון וחזרת לתערובת חלקה. טועמים ומוסיפים עוד חזרת או קצת מיץ לימון אם יש צורך.
2. מוסיפים את השמיר הקצוץ ומערבבים. שומרים במקרר עד לשעת ההגשה. מחלקים את החמיצה לכלי הגשה, מעטרים כל מנה בכפית קרם פרש או שמנת חמוצה ומגישים.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה