• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • ספריית-השף
  • מגולגלות ושתי מליות תמרים
  • מגולגלות ושתי מליות תמרים
  • 01 מגולגלות ושתי מליות תמרים
  • 02 עוגיות מגולגלות
  • 03 מגולגלות תות, נוטלה ואגוזים

מגולגלות ושתי מליות תמרים

שתף באמצעות:
נא להזין כתובת דוא\"ל
ספריית-השף

מגולגלות ושתי מליות תמרים

  • 01 מגולגלות ושתי מליות תמרים
  • 02 עוגיות מגולגלות
  • 03 מגולגלות תות, נוטלה ואגוזים

מגולגלות ושתי מליות תמרים

בצק מהיר־הכנה על בסיס שמן ומים ושתי מליות תמרים: מלית פרווה של קונפיטורה משמשים וממרח תמרים ומלית חלבית של ריבת חלב וממרח תמרים. אגוזים קצוצים ישדרגו

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : דנית סלומון \ צילום : יהודה סלומון \ עיצוב : יהודה סלומון
דרג:
מגולגלות ושתי מליות תמרים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ פרווה
כמות מנות: 45 יחידות
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 3 כוסות (375 גרם) קמח
  • ½ כפית מלח
  • ⅔ כוס (160 מ"ל) שמן (רצוי תירס או חמניות)
  • 1 כף חומץ
  • ⅔ כוס (160 מ"ל) מים רותחים
  • חלמון ביצה טרוף עם כף מים (לא הכרחי)
  • 3 כפיות סוכר
  • למליות:
  • 1 צנצנת (340-300 גרם) קונפיטורה משמש או אפרסק סמיכה (אפשר מעדן פרי) או 1 גביע (כ־400 גרם) ריבת חלב
  • 1 גביע (450 גרם) ממרח תמרים
  • 100 גרם אגוזים (מלך או פקאנים) קצוצים דק

איך מכינים:


1. מנפים קמח ומלח לקערה, ויוצרים גומה במרכז. יוצקים לגומה שמן וחומץ, מוסיפים מים רותחים, ומערבבים במזלג עד שכל הקמח נרטב. לשים ביד לבצק חלק וגמיש. מחלקים את הבצק ל־3 חלקים. צרים מכל חלק אליפסה שטוחה, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעתיים לפחות (אפשר להכין את הבצק יום קודם).

2. מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה. פורשים על משטח העבודה דף של נייר אפייה ומקמחים אותו בנדיבות. מרדדים כל חלק של הבצק למלבן דק 24x36 ס"מ. מברישים פס חלמון טרוף לאורך אחת הצלעות הארוכות של עלה הבצק. מורחים את שאר שטח העלה בשליש מכמות הקונפיטורה / ריבת החלב ואחר כך בשליש מכמות ממרח התמרים. זורים שליש מכמות האגוזים. מקפלים את 2 הס"מ הקיצוניים של כל אחת מהצלעות הקצרות מעל המלית, ומגלגלים את עלה הבצק לגלילה הדוקה מהצד המרוח במלית לעבר הצד המוברש בחלמון. מעבירים את הגלילות לתבנית.

3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו). מברישים את גלילות הבצק בחלמון טרוף. בסכין חדה עושים חתכים אלכסוניים בחלקה העליון של כל גלילה במרחק 2.5 ס"מ זה מזה. זורים כפית סוכר על חלקה העליון של כל גלילה.

4. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 40-35 דקות, עד שהגלילות מזהיבות יפה. מצננים בתבנית. חותכים לפרוסות, ומעבירים לקופסה בעלת מכסה אטום.

לגרסה טבעונית משתמשים במלית הראשונה ומוותרים על הביצה (מברישים במעט מים).





דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו