הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.
מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה
במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר
בצק מהיר־הכנה על בסיס שמן ומים ושתי מליות תמרים: מלית פרווה של קונפיטורה משמשים וממרח תמרים ומלית חלבית של ריבת חלב וממרח תמרים. אגוזים קצוצים ישדרגו
1. מנפים קמח ומלח לקערה, ויוצרים גומה במרכז. יוצקים לגומה שמן וחומץ, מוסיפים מים רותחים, ומערבבים במזלג עד שכל הקמח נרטב. לשים ביד לבצק חלק וגמיש. מחלקים את הבצק ל־3 חלקים. צרים מכל חלק אליפסה שטוחה, עוטפים בניילון ומקררים במשך שעתיים לפחות (אפשר להכין את הבצק יום קודם).
2. מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה. פורשים על משטח העבודה דף של נייר אפייה ומקמחים אותו בנדיבות. מרדדים כל חלק של הבצק למלבן דק 24x36 ס"מ. מברישים פס חלמון טרוף לאורך אחת הצלעות הארוכות של עלה הבצק. מורחים את שאר שטח העלה בשליש מכמות הקונפיטורה / ריבת החלב ואחר כך בשליש מכמות ממרח התמרים. זורים שליש מכמות האגוזים. מקפלים את 2 הס"מ הקיצוניים של כל אחת מהצלעות הקצרות מעל המלית, ומגלגלים את עלה הבצק לגלילה הדוקה מהצד המרוח במלית לעבר הצד המוברש בחלמון. מעבירים את הגלילות לתבנית.
3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו). מברישים את גלילות הבצק בחלמון טרוף. בסכין חדה עושים חתכים אלכסוניים בחלקה העליון של כל גלילה במרחק 2.5 ס"מ זה מזה. זורים כפית סוכר על חלקה העליון של כל גלילה.
4. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 40-35 דקות, עד שהגלילות מזהיבות יפה. מצננים בתבנית. חותכים לפרוסות, ומעבירים לקופסה בעלת מכסה אטום.
לגרסה טבעונית משתמשים במלית הראשונה ומוותרים על הביצה (מברישים במעט מים).