• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
המטבח שלי
השף הלבן
השף הלבן  לוגו
  • התחבר למטבח שלי
סלטים
סלטים לשבת
סלטים מיוחדים
לחמים לחמניות ומאפים
מתכון לפיצה
בצק פילו
כריכים
מאפים מלוחים
פשטידות וקיש
מתכונים נוספים
סוג הארוחה
10 דקות
מנות ראשונות
מרקים
ארוחת בוקר
ארוחת צהריים
ארוחת ערב
מתכונים לשבת
מתכונים טבעוניים
מתכונים צמחוניים
סיגה סיגה: מגוון מתכונים לארוחה מושלמת בקצב יווני
אוכל בריא
ללא גלוטן
מתכונים עתירים בחלבון
מתכונים דיאטטיים
מתכונים לחג
מתכונים לטו בשבט
מתכונים לחג השבועות
מתכונים לפורים
מתכונים לפסח
מתכונים לסוכות
מתכונים ליום העצמאות
ראש השנה
מתכונים לחנוכה
קיץ יווני עם פיראוס
חומרי גלם
דגים
ירקות
מתכונים ממוצרי בסיס
קטניות
פירות
מתכונים עם בשר בקר
עוף
פסטה
אורז
הבלוג שלנו
עוגות עוגיות וקינוחים
עוגות יום הולדת
מתכונים ורעיונות לקינוחים
גלידה
שייק
קינוחים אישיים
פנקייק
עוגות בחושות
עוגות שוקולד
עוגות גבינה
עוגות שמרים
עוגיות
עוגיות בריאות
עוגיות שיבולת שועל
תפריט
התחבר למטבח שלי
סלטים
סלטים
סלטים לשבת
סלטים מיוחדים
לחמים לחמניות ומאפים
לחמים לחמניות ומאפים
מתכון לפיצה
בצק פילו
כריכים
מאפים מלוחים
פשטידות וקיש
מתכונים נוספים
מתכונים נוספים
סוג הארוחה
סיגה סיגה: מגוון מתכונים לארוחה מושלמת בקצב יווני
אוכל בריא
מתכונים לחג
קיץ יווני עם פיראוס
חומרי גלם
הבלוג שלנו
עוגות עוגיות וקינוחים
עוגות עוגיות וקינוחים
עוגות יום הולדת
מתכונים ורעיונות לקינוחים
עוגות בחושות
עוגות שוקולד
עוגות גבינה
עוגות שמרים
עוגיות
צור קשר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

  • דף הבית
  • ספריית-השף
  • מבשלים באהבה: 7 מנות עיקריות לארוחה רומנטית מושלמת!
  • אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים
  • 01 אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים
  • 02 רצועות צ'אך מוקפצות עם ירקות, קשיו ובצל ירוק
  • 03 מניפות שייטל, חצילים ובטטה ברוטב טחינה
  • 04 קדרת אורז, בשר וחומוס
  • 05 אסאדו במיץ רימונים, דבש ושום
  • 06 רוסטביף כף בסילאן, תמרים ופיסטוקים ירוקים
  • 07 תבשיל כתף בקר ביין לבן עם אפונה ושום

מבשלים באהבה: 7 מנות עיקריות לארוחה רומנטית מושלמת!

מתכננים להכין לאהובי ליבכם ארוחה רומנטית לט"ו באב? אספנו לכם 7 מתכונים למנות עיקריות רומנטיות ומלאות בשר עם מוצרי "אדום אדום"
שתף באמצעות:
נא להזין כתובת דוא\"ל
ספריית-השף

מבשלים באהבה: 7 מנות עיקריות לארוחה רומנטית מושלמת!

  • 01 אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים
  • 02 רצועות צ'אך מוקפצות עם ירקות, קשיו ובצל ירוק
  • 03 מניפות שייטל, חצילים ובטטה ברוטב טחינה
  • 04 קדרת אורז, בשר וחומוס
  • 05 אסאדו במיץ רימונים, דבש ושום
  • 06 רוסטביף כף בסילאן, תמרים ופיסטוקים ירוקים
  • 07 תבשיל כתף בקר ביין לבן עם אפונה ושום

אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים

הנה ההוכחה שהמנה העיקרית בארוחת החג לא צריכה להיות מסובכת להכנה! יהודית אביב משתפת אותנו לצלי אסאדו טלה קוצר מחמאות

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : יהודית אביב \ צילום : יהודית אביב
דרג:
אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי
כמות מנות: 6-8
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מצרכים לאסאדו טלה
  • 3 חבילות אסאדו טרי על העצם של "אדום אדום" (5 יחידות אסאדו בינוניות/1.5-2 ק"ג)
  • 2-3 עצמות בקר (לא חובה אבל מוסיף עוד טעם) "אדום אדום"
  • 1/2 ק"ג בצלי שאלוט
  • 1/4 כוס שמן זית +2 כפות
  • כ - 1/2 כפית מלח ים אטלנטי (עדיף לא להגזים עם המלח ואם חסר אפשר לפזר מלח גס על הבשר המוכן בזמן ההגשה).
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 ראש שום
  • 6-7 ענפי טימין טרי
  • מצרכים לתפוחי אדמה ירושלמיים בתנור
  • 2 ק"ג תפוחי אדמה ירושלמיים (בטטה קסבייה)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 ראש שום
  • 6-7 ענפי טימין טרי
  • 20 עגבניות שרי תמר חצויות

איך מכינים:

1.    אסאדו בתנור: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2.    בקערה גדולה שמים את האסאדו, עצמות הבקר ובצלי השאלוט.
3.    שמים בקערית את שמן הזית, מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס, כורכום ופפריקה. מערבבים היטב ומורחים את הבשרים והבצל עם הידיים כך שהכל יהיה מרוח היטב.
4.    על להבה גבוהה מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב שאפשר להכניס לתנור. כשהשמן חם מאוד צורבים את הבשר - מניחים בסיר ולא נוגעים במשך כמה דקות עד שהבשר משחים היטב ורק אז הופכים וצורבים מצד שני. מסירים את הסיר מהגז. את הבצלים המתובלים שומרים בקערה, הם ייכנסו לסיר מאוחר יותר.
5.    מפרקים את שיני השום ומפזרים בין הבשרים (אין צורך לקלוף אותם). מפזרים גם ענפי טימין בין הבשרים וצולים בתנור שעה.
6.    מוסיפים את הבצלים המתובלים לסיר וצולים עוד שעה וחצי - שעתיים עד שהבשר רך לחלוטין ומוכן לאכילה.
7.    תפוחי אדמה ירושלמיים: שוטפים היטב את תפוחי האדמה, בעזרת קולפן קולפים אותם ומניחים בתבנית אפייה. מזלפים שמן זית, מתבלים בכורכום, פפריקה ומלח. עושים ממש מעין מסאג' לתפוחי האדמה כך שיהיו עטופים היטב בשמן ותבלינים.
8.    מפרקים את ראש השום ומפזרים בין תפוחי האדמה (אין צורך לקלוף), מפזרים ענפי טימין ועגבניות שרי חצויות. מכסים את התבנית עם נייר כסף, אופים שעה וחצי עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין. בשלב הזה תפוחי האדמה מפרישים המון נוזלים שיצטמצמו בשלב הבא.
9.    מסירים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל ומשחימים את תפוחי האדמה והעגבניות עוד 10-15 דקות עד שהם מקבלים צבע זהוב ורוב הנוזלים הצטמצמו והפכו לרוטב סמיך.
10.    הצעת הגשה: אני אוהבת להגיש בשר על משטח עץ טבעי. בעיני זה הכי מתאים והבשר מקבל את הכבוד הראוי לו. מניחים את האסאדו, מוזגים עליו מעט מהשמן שהצטבר בסיר, מניחים לידו את תפוחי האדמה ומגישים מייד כשהוא יוצא מהתנור.



דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
מפת אתר
צור קשר
המתכונים שלי
הצהרת נגישות
 
בלוג השף
תנאי שימוש
שאלות נפוצות
שירות לקוחות
מפת האתר
יצירת קשר
בלוג השף
עמוד הבית
|
שאלות ותשובות
|
מפת האתר
|
יצירת קשר
מבשלים איתכם מכל מקום
הצהרת נגישות הצהרת נגישות
IDEODIGITAL
תנובה לוגו