הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.
מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה
במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר
עוגה עשירה ומשובחת, עתירת שוקולד ואגוזים, שכדאי להכין בכל ימות השנה ולא רק בפסח. העוגה מתאימה גם לנמנעים מגלוטן.
1. ממיסים את החמאה ואת השוקולדים בסיר בינוני מעל להבה קטנה נמוכה מאוד, וטורפים לתערובת חלקה. מסירים את הסיר ממקור החום ומצננים במשך 5 דקות. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). מרפדים תחתית תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה, ומשמנים את דופנות התבנית (אפשר לרפד גם את הדפנות ברצועה של נייר אפייה).
2. מקציפים את החלבונים בקערה גדולה לקצף יציב. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף גמיש ומבריק.
3. טורפים לתוך תערובת השוקולד מלח, חלמונים, חלב ותמצית וניל. מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים. מוסיפים רבע מכמות הקצף לתערובת השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול. מעבירים את תערובת השוקולד לקערת הקצף, ומבליעים אותה לתוך הקצף בתנועות קיפול. מעבירים את תבליל העוגה לתבנית המוכנה ואופים במרכז התנור במשך 50 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי ויבש. מוציאים את התבנית מהתנור, ומניחים לעוגה להצטנן לגמרי. מרכז העוגה שוקע במקצת במהלך הצינון והשוליים הגבוהים יוצרים "גדר" סביבו.
4. מריצים להב סכין בין העוגה לדופנות התבנית ומשחררים את מסגרת התבנית. מעבירים את העוגה למגש. ממלאים את המרכז השקוע ביולו שוקולד חלב, ומעטרים בתלתלי שוקולד. מכסים בפעמון עוגה ומעבירים למקרר. טעמה של העוגה משביח אחרי לילה במקרר.