שקשוקה מוקרמת
משדרגים את השקשוקה בקלות והופכים אותה לתענוג אמיתי
מאת: עורך אתר השף הלבן
דרג:

עד 20 דקות
\
שף מתחיל - קל
\
חלבי
כמות מנות:
4 מנות
סוג תבנית / כלי: מחבת בקוטר 26-28 ס"מ
דירוג גולשים:
רכיבים:
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- 1 פלפל אדום חריף - לבחירה
- 1 כוס תרד קצוץ - לבחירה
- 3 כוסות (כ-600 מ"ל) עגבניות מרוסקות
- 8 ביצים
- 100 גרם פתיתי עמק 28%
- מלח, פלפל גרוס
- לקישוט: פטרוזליה קצוצה – לבחירה
איך מכינים:
1. מחממים במחבת 3 כפות שמן זית ומטגנים את קוביות
הפלפלים והשום כ-3 דקות עד שמזהיבות.
2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
3. מוסיפים תרד ומתבלים במלח ופלפל.
4. יוצרים גומחות קטנות בין העגבניות ושוברים לתוכן את הביצים. מפזרים מעל פתיתי עמק.
5. מכסים במכסה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ-5 דקות נוספות עד שהחלבון וחלק מהחלמון
מתייצבים.
6. זורים מלח ופלפל גרוס. מפזרים פטרוזליה ומגישים מיד.
מחפשים עוד מתכון לשקשוקה? נסו את השקשוקה המזרחית שלנו!
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה