שקשוקה חריפה עם בולגרית
משדרגים את השקשוקה הישראלית עם נגיעות גבינה בולגרית
מאת: עורך השף הלבן
\
מקור מתכון
: נעמי אבליוביץ'
\
צילום
: נעמי אבליוביץ'
\
עיצוב
: נעמי אבליוביץ'
דרג:

עד 20 דקות
\
שף מתחיל - קל
\
חלבי
כמות מנות:
4 מנות
דירוג גולשים:
רכיבים:
- שמן זית
- 1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות
- 2 שיני שום, כתושות וקצוצות
- 1 שקית לקט לשקשוקה של סנפרוסט
- 4 ביצים טריות בגודל בינוני, מופרדות
- 50 גרם גבינה בולגרית 5% של "פיראוס"
- צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים
- מלח ים, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
איך מכינים:
1. מחממים מחבת עמוקה עם 2-3 כפות שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים הפלפל החריף ושיני השום ומטגנים 2-3 דקות.
2. מוסיפים את תכולת שקית הלקט ומטגנים מעל להבה בינונית-גבוהה כ- 10 דקות. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-15 דקות.
3. בעזרת כף עץ יוצרים 6 גומות ברוטב. מניחים בכל גומה חלמון. בשלב הזה ניתן להוסיף לרוטב חלק או את כל החלבונים. מבשלים כ-5 דקות.
4. כשהשקשוקה מוכנה, מפוררים מעל מחבת השקשוקה גבינה בולגרית ומפזרים עלי פטרוזיליה קצוצים ומגישים לצד חלה.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה