ספינג' עם רוטב טופי-קרמל – מתכון לסופגניה משודרגת | השף הלבן

ספינג' עם רוטב טופי-קרמל – מתכון שלב אחרי שלב

שילוב מנצח לחנוכה – הסופגניה המרוקאית (שקל להכין) עם רוטב טופי מעולה זריז

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
ספינג' עם רוטב טופי-קרמל - מתכון שלב אחרי שלב
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל25-30:
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 8 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 4 כפות סוכר
  • 2/3 1 כוסות (400 מ"ל) מים
  • 1/2 כפית מלח
  • לטיגון: שמן לטיגון עמוק
לציפוי:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כפית אבקת נס קפה או קפה שחור
  • קורט קינמון
  • 1/4 כפית מלח
הוראות הכנה:
  • 01.

     שמים את מרכיבי הבצק למעט המלח בקערת מערבל ובעזרת וו הלישה מערבבים ידנית (כדי שהקמח לא יעוף עם תחילת הלישה). מרכיבים את וו הללישה ומערבלים 3-4 דקות לבצק אחיד. מוסיפים מלח ומערבלים עוד 2-3 דקות לבצק חלק וגמיש. הבצק מתקבל רטוב וזה בסדר. מכסים בנילון רופף ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מוציאים את האוויר מהבצק ולשים אותו מעט בידיים (מותחים ומקפלים כך שכל האוויר יוצא). מכסים ומתפיחים שוב להכפלת הנפח. אם ממהרים, מוותרים על ההתפחה השניה (אם יש זמן מומלץ לעשות אותה - היא משדרגת את המרקם והטעם).

  • 03.

    בנתיים, מכינים את רוטב הקרמל: מחממים את המרכיבים עד שהסוכר נמס. מערבבים מידי פעם ונמנעים מרתיחה (מנמיכים להבה אם צריך). ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך מעט

  • 04.

    מחממים שמן עמוק (להבה בינונית) ומכינים לצד משטח העבודה קערת מים. בידיים רטובות קורצים כדור בצק בגודל כדור גלידה גדול.

  • 05.

    בעזרת האצבעות מותחים ויוצרים בו חור בגדול בקוטר 2-3 ס"מ. 

  • 06.

    מניחים בשמן החם ומטגנים כ 2 דקות מכל צד עז הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 07.

    מוציאים לצלחת עם נייר סופג.

  • 08.

    יוצקים חלק מהרוטב על הספינג' ואת מה שנותר מגישים לצד הספינג' לטבילה.

  • 09.

    אוהבים ספינג'? לעוד

  • 10.

    מתכון לספינג' מרוקאי

  • 11.

    >>

הכנת? כאן מדרגים
(0)