רוצים לדעת איך מכינים אותו? הנה המתכון וכמה המלצות אקסטרה שלא תמצאו באף מתכון אחר.

הטמפרטורות הגבוהות בקיץ וגם הלחות, כל אלה גורמים לנו לזנוח בתקופה הזו את המתכונים המסובכים, את האוכל הכבד, ולחפש מתכונים של סלטים קיציים, מרעננים ובעיקר גם פשוטים להכנה. את הסלטים של הקיץ אפשר להכין בתוך כמה דקות וליהנות מארוחה טובה ללא כל מאמץ. אפשר להגיש אותם כתוספת או כארוחה בפני עצמה. סלט תפוחי אדמה הוא סלט רענן וטעים, סלט שכמעט כולם אוהבים! רוצים לדעת איך מכינים אותו? הנה המתכון.

סלטים של קיץ עם תפוח אדמה

כדי להכין את הסלט הנפלא הזה, חשוב שתערכו בהקדם ותוודאו שיש לכם בבית את כל המצרכים הנדרשים לסלט. הכמות למצרכים נקבעת בהתאם למספר הסועדים ותלויה בכם.

מצרכים:

6-7 תפוחי אדמה בינוניים

6-7 גזרים גדולים

ביצים

1 קופסת שימורים של מלפפונים חמוצים במלח

1 בצל יבש

מעט פלפל שחור

מעט מלח

3-4 כפות גדושות של מיונז

אופן ההכנה

ראשית, יש לקלף את תפוחי האדמה ואת הגזרים. לאחר מכן, יש להכניס אותם לסיר גדול עם מים ולבשל עם שמתרככים לחלוטין. במקביל, יש לבשל בסיר קטן את הביצים. לאחר שהתבשלו ולאחר שתפוחי האדמה והגזרים התרככו, יש להמתין עד שיתקררו (לפחות 15-20 דקות). לאחר שהתקררו אפשר להמשיך לשלב הבא – שלב החיתוך. יש לחתוך לקוביות את תפוחי האדמה, את הגזרים, את המלפפונים החמוצים וגם את הבצל. יש לקלף את הביצים, לחתוך אותם, לתבל במעט מלח, פלפל ולהוסיף גם את המיונז. יש לערבב היטב את הסלט, אך לעשות זאת בעדינות כדי שלא למעוך את תפוחי האדמה או את הביצים.

טיפים חשובים

הבצל הוא תוספת נחמדה ומעניינת לסלט, אבל ניתן לוותר עליו. מומלץ להקפיד שלא לתבל בכמות גדולה מדי של מלח. חשוב מאוד לקרר את תפוחי האדמה וגם את הגזרים לפני שמתחילים בחיתוך, וכך גם את הביצים לאחר שהתבשלו. סלטים טובים ומרעננים של קיץ הם כאלה שמוגשים לאורחים או לילדים כשהם קרים. הדבר נכון בעיקר גם כשיש בהם מיונז. חשוב לשמור את הסלט בקירור ומומלץ כמובן גם להגיש אותו קר. אפשר להגיש את הסלט יחד עם פרוסת חלה טרייה או כתוספת בארוחת הצהריים לצד קציצות. כמו בסלטים אחרים, גם כאן חשוב להקפיד על חומרי גלם טובים ואיכותיים, כמו מיונז של חברה מוכרת וטובה וגם מלפפונים חמוצים, שאפשר להכינם באופן עצמאי.