סלט קייל נקטרינה ופירורי פטה | השף הלבן

סלט קייל נקטרינה ופירורי פטה

סלט קיץ צבעוני טעים במיוחד. מליסה קצוצה מעניקה לסלט טעם לימוני רענן. אפשר להחליף את פטה העיזים בפטה כבשים "פיראוס".

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט קייל נקטרינה ופירורי פטה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל2:
  • 6 עלי קייל גדולים טריים ופריכים
  • 1 נקטרינה צהובה גדולה - בשלה אך מוצקה
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • 60 גרם פטה עיזים "פיראוס" 5% מפוררת
לרוטב:
  • 2 כפות חומץ יין לבן
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפיות דבש
  • ½ כפית חרדל גרגרים
  • קורט נדיב של פלפל לבן טחון
  • 1 כף עלי מליסה טריים קצוצים דק מאוד
הוראות הכנה:
  • 01.

    שוטפים את עלי הקייל ומייבשים היטב. קורעים את העלים לאורך העורק המרכזי ונפטרים ממנו. קורעים את העלים לפיסות בגודל נוח לאכילה. חותכים את הנקטרינה ל־16 פלחים דקים ומקפיצים אותם במיץ הלימון כדי למנוע התחמצנות.

  • 02.

    מסדרים את פיסות הקייל ואת פלחי הנקטרינה בכלי הגשה ומפזרים עליהם את פירורי הפטה. בקערה קטנה טורפים יחד את המצרכים לרוטב. (עד כאן אפשר להכין כמה שעות מראש. מכסים ושומרים  את הסלט ואת הרוטב במקרר עד לשעת ההגשה.)

  • 03.

    לפני ההגשה טורפים שוב את הרוטב ויוצקים על הסלט. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)