סלט צפתית עשיר בסידן | השף הלבן

סלט צפתית עשיר בסידן

ירקות ירוקים, גזר, אגוזי מלך, שומשום וגבינה צפתית – כולם מרכיבים עשירים בסידן. סלט טעים מאוד וקל הכנה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט צפתית עשיר בסידן
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל4-6:
  • 100 גרם עלי תרד ניו־זילנדי טרי, חתוכים לרצועות
  • 1 גזר גדול מגורר גס
  • לב סלרי (5-6 הגבעולים הבהירים שבמרכז) פרוס דק
  • 200 גרם גבינה צפתית 5% "פיראוס"
  • חופן אגוזי מלך טריים שבורים לחתיכות בינוניות
  • 2 כפות גרגרי שומשום קלויים*
לרוטב הסלט:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 4 כפות חומץ יין לבן
  • 1 כפית גדושה דבש
  • ¼ כפית מלח
הוראות הכנה:
  • 01.

    מפזרים את רצועות התרד בקערה רדודה גדולה. מפזרים עליהן את הגזר המגורר ואת הסלרי הקצוץ.חותכים את כיכר הצפתית לשמיניות (או לקוביות) ומפזרים על הירקות. (עד כאן אפשר להכין כמה שעות מראש, לכסות בניילון ולשמור במקרר.)

  • 02.

    לפני ההגשה טורפים יחד את מצרכי הרוטב ויוצקים על הסלט. מפזרים אגוזי מלך ושומשום קלוי ומגישים.*קולים את גרגרי השומשום במחבת יבשה מעל להבה נמוכה במשך כ־10 דקות, עד שהם מזהיבים. מערבבים לעיתים תכופות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)