סלט פסטה עם קוביות בטטה וגבינה צפתית | השף הלבן

סלט פסטה עם קוביות בטטה וגבינה צפתית

כל מי שנתקל בסלט הזה מבקש את המתכון. הוא עשיר, צבעוני ומלא רבדים של טעם.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט פסטה עם קוביות בטטה וגבינה צפתית
המרכיבים ל6 מנות:
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 2X2 ס”מ
  • 250 גרם פסטה יבשה, מבושלת לפי הוראות היצרן ומצוננת מעט
  • 125 גרם (1/2 חבילה) גבינה צפתית 5% של פיראוס, חתוכה לקוביות
  • 1 צנצנת קטנה של אנשובי איכותי, מסוננת
  • 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 15 זיתי טאסוס
  • 10 עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות גס
  • 1/2 סלסילה (250 גרם) עגבניות שרי חצויות
  • 5-6 גבעולי עירית, קצוצים דק
  • 10-15 עלי בזיליקום, שטופים
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
  • 01.

    טיפ: עם סינון הפסטה מומלץ לערבבה עם כף שמן זית, כדי שלא תידבק.

  • 02.

    ממיסים חמאה במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים קוביות בטטה ומקפיצים כ-10 דקות עד שהבטטות רכות וזהובות. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה. טועמים ומתקנים תיבול.

הכנת? כאן מדרגים
(0)