סלט פסטה עם קוביות בטטה וגבינה צפתית
כל מי שנתקל בסלט הזה מבקש את המתכון. הוא עשיר, צבעוני ומלא רבדים של טעם.
מאת: עורך השף הלבן
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- 50 גרם חמאת תנובה
- 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל 2X2 ס”מ
- 250 גרם פסטה יבשה, מבושלת לפי הוראות היצרן ומצוננת מעט
- 125 גרם (1/2 חבילה) גבינה צפתית 5% של פיראוס, חתוכה לקוביות
- 1 צנצנת קטנה של אנשובי איכותי, מסוננת
- 3 שיני שום, קלופות וקצוצות
- 15 זיתי טאסוס
- 10 עגבניות מיובשות בשמן, קצוצות גס
- 1/2 סלסילה (250 גרם) עגבניות שרי חצויות
- 5-6 גבעולי עירית, קצוצים דק
- 10-15 עלי בזיליקום, שטופים
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/4 כוס שמן זית
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
טיפ: עם סינון הפסטה מומלץ לערבבה עם כף שמן זית, כדי שלא תידבק.
-
02.
ממיסים חמאה במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים קוביות בטטה ומקפיצים כ-10 דקות עד שהבטטות רכות וזהובות. מצננים.
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה. טועמים ומתקנים תיבול.
הכנת? כאן מדרגים