סלט עדשים עם עגבניות וגבינה בולגרית | השף הלבן

סלט עדשים עם עגבניות וגבינה בולגרית

סלט קיצי ומהיר שמכינים בקלי קלות עם עדשים ירוקות, עגבניות טריות, עשבי תיבול וגבינה בולגרית.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט עדשים עם עגבניות וגבינה בולגרית
המרכיבים ל3:
לבישול העדשים:
  • 250 גרם עדשים ירוקות
  • מים לבישול
לסלט:
  • 3 עגבניות חתוכות גס
  • חופן פטרוזיליה, קצוצה
  • חופן נענע, קצוצה
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק, קצוצים גס
  • 150 גרם קוביות גבינה בולגרית פיראוס 5% שומן
  • 2-3 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
  • 01.

    בסיר בינוני מניחים עדשים ומים ומביאים לרתיחה.

  • 02.

    מבשלים את העדשים על להבה בינונית-גבוהה במשך כ-20-30 דקות עד שהן מתרככות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מסננים ומצננים לטמפרטורת החדר.

  • 04.

    מעבירים את העדשים לקערת ערבוב גדולה.

  • 05.

    מוסיפים עגבניות, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק וקוביות גבינה בולגרית ומערבבים היטב.

  • 06.

    מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(2)