סלט סויה שום־שמיר קליל וטעים | השף הלבן

סלט סויה שום־שמיר

סלט ירקות צבעוני על מצע סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם שום שמיר. סלט מושלם לקחת לצהריים בעבודה.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט סויה שום־שמיר
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל2-4:
  • 1 גביע (250 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה "תנובה" בטעם שום ושמיר
  • 1 מלפפון בינוני
  • 10 עגבניות שרי
  • ¼ פלפל כתום בינוני
  • ¼ פלפל צהוב בינוני
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ יין לבן
  • ½ כפית פלפל צ'ילי מגורר דק (או כפית טבסקו)
  • מלח ופלפל
  • חופן נבטי צנונית או חרדל
הוראות הכנה:
  • 01.

    מרוקנים את גביע הסויה לכלי שקוף (או מחלקים בין שתי צנצנות / קופסאות), ומשטחים בכף לשכבה אחידה.

  • 02.

    קוצצים את הירקות לקוביות קטנות, ומסדרים אותם בשכבות על הסויה: מלפפון, עגבניות, פלפלים.

  • 03.

    טורפים יחד שמן זית, חומץ וצ'ילי מגורר, מתבלים במעט מלח ופלפל ויוצקים על הירקות. מפזרים למעלה את הנבטים.טיפ: אפשר לשנות את מגוון הירקות ולהתאים אותו לטעם האישי.

הכנת? כאן מדרגים
(1)