מתכון סלט ניסואז צרפתי | השף הלבן

סלט ניסואז צרפתי

סלט מעולה לארוחת ערב קלילה, מרענן ומשביע

מאת: שרית יחזקאל
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט ניסואז צרפתי
המרכיבים ל6 מנות:
  • ראש חסה קטן
  • קופסת שימורי טונה (170 גרם)
  • 4 תפוחי אדמה (לא מקולפים) מבושלים
  • 3 עגבניות
  • 3 ביצים קשות
  • 6 כפיות מיונית
  • 3 כפות קטשופ
  • כף מיץ לימון
  • 2 כפיות מלח
  • 10 זיתים ירוקים מגולענים
הוראות הכנה:
  • 01.

    מפרידים בידיים את עלי החסה ושוטפים כל עלה לחוד, מנערים את המים מהעלים. קורעים את עלי החסה ולחתיכות קטנות ומפזרים על צלחת ההגשה

  • 02.

    פותחים את קופסת הטונה בפותחן ומסננים את הנוזלים מעל הכיור. שופכים את הטונה לקערה ומפוררים אותה בעזרת מזלג, מסדרים בצורת עיגול את הטונה לחסה במרכז צלחת ההגשה

  • 03.

    קולפים את תפוחי האדמה בעזרת כריות האצבעות חותכים אותם לפרוסות דקות ומסרים סביב הטונה.4 .שוטפים היטב את עגבניות ופורסים אותן לפרוסות, את הפרוסות חותכים במרכז מסדרים את העגבניות סביב תפוחי האדמה

  • 04.

    קולפים את הביצים הקשות, חותכים אותן לפרוסות ומסדרים סביב העגבניות בצלחת

  • 05.

    מערבבים בקערית את המיונית, הקטשופ, הלימון והמלח עד שמתקבלת תערובת אחידה. אם יש גושים מועכים אותם בעזרת הכף על דפנות הקערית

  • 06.

    שופכים את הרוטב סביב הירקות ומקשטים בזיתים ירוקים

הכנת? כאן מדרגים
(91)