מתכון סלט ירוק עם ירקות ירוקים ותחרת פרמזן | השף הלבן

סלט ירוק עם ירקות ירוקים ותחרת פרמזן

סלט ירוק עם ירקות ירוקים ותחרת פרמזן, מנה ראשונה ומופלאה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
קל רמת מיומנות
סלט ירוק עם ירקות ירוקים ותחרת פרמזן
המרכיבים ל6:
לסלט:
  • 1 ראש חסה ירוקה, מופרדת לעלים ושטופה
  • 200 גרם עלי בייבי
  • 100 גרם נבטי חמנייה או נבטים אחרים
לירקות ירוקים:
  • 100 גרם אפונת שלג
  • 1 ראש ברוקולי, חתוך לפרחים
לרוטב:
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כפית דבש
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • לתחרת פרמזן קולקשן : 2 שקיות (200 גרם) פתיתי פרמזן קולקשן
הוראות הכנה:
  • 01.

    לתחרת פרמזן: מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). על נייר אפייה או משטח סיליקון מפזרים את פתיתי הפרמזן ויוצרים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מעבירים לתנור ומחממים כ-3 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ובעדינות מקלפים מהמשטח. ניתן לעגל מעט ולעצב לפי בחירה. ממשיכים באותו האופן עד לסיום הגבינה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 02.

    לירקות הירוקים: מחממים בסיר ליטר מים עם כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אפונת השלג והברוקולי לדקה ומעבירים לצינון בקערה עם מים וקוביות קרח. מסננים ומייבשים.

  • 03.

    לרוטב: מערבבים בקערה קטנה את כל החומרים לרוטב. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב.

  • 04.

    ההגשה: בקערה גדולה מערבבים את כל סוגי העלים, מוסיפים את הירקות הירוקים ויוצקים מעל את הרוטב. מערבבים, מסדרים מעל את תחרות הפרמזן ומגישים מיד . מומלץ לשמור את הרכיבים בנפרד ולהרכיב את הסלט בסמוך להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(100)