סלט ים תיכוני קלוי עם גבינת פטה כבשים | השף הלבן

סלט ים תיכוני קלוי עם גבינת פטה כבשים

מתכון טעים לסלט עשיר בירקות וגבינת פטה כבשים. ארוחה קייצית נפלאה בכמה דקות הכנה!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט ים תיכוני קלוי עם גבינת פטה כבשים
המרכיבים ל3:
  • להכנת הוויניגרט, בצנצנת קטנה עם מכסה אטום, שמים:
  • 4 כפות שמן זית
  • כף חומץ בן יין לבן
  • כף מיץ לימון טרי
  • כפית חרדל
  • מעט שום כתוש
  • קורט מלח
  • כפית דבש
  • חצי כפית בצל לבן קצוץ דק
  • לסלט הצלוי:
  • פלפל אדום בינוני
  • 1/3 חציל לא גדול
  • מלח גס
  • כפית טימין טרי
  • עגבנייה גדולה בשלה
  • מלפפון גדול
  • 1 אנדיב
  • חופן תערובת עלי בייבי
  • 5 זיתים סגולים גדולים
  • 125 גרם גבינת פטה כבשים 5% פיראוס
  • לחמניית בגט מיני
  • כף פסטו
הוראות הכנה:
  • 01.

    קלוריות: 368 למנה | נקודות שומרי משקל: 7 למנה

  • 02.

    את הפלפל שורפים קלות מעל הגז, מצננים בשקית אטומה.

  • 03.

    קולפים בקלות, מרחיקים שורש וגרעינים וחותכים לרצועות רחבות.

  • 04.

    את העגבנייה שורפים מעל הגז, קולפים בקלות, חותכים לקוביות בינוניות.

  • 05.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 06.

    את לחמניית המיני בגט חותכים לקוביות בינוניות. מעבירים לקערה ומוסיפים כף של פסטו עם כפית שמן זית. מערבבים היטב.

  • 07.

    צולים בתנור החם לייבוש קל, מערבבים וצולים לייבוש מלא. מצננים. אורזים בכלי קטן נפרד ואטום.את החציל חותכים לקוביות רחבות, בוזקים מעל מעט מלח גס, כפית טימין טרי.

  • 08.

    צולים בתנור חם להשחמה וריכוך קל. מצננים.את המלפפון חותכים לקוביות בינוניות.

  • 09.

    את האנדיב חותכים לרצועות עדינות.

  • 10.

    את עלי הבייבי חותכים לרצועות גסות.

  • 11.

    את הזיתים חותכים סביב החרצן וחותכים גס.

  • 12.

    אורזים את כל הירקות בקערה בינונית נוחה לערבוב עם מכסה.בשעת האוכל מפזרים מעל הסלט את קרוטוני הפסטו.

  • 13.

    מנערים היטב את הרוטב בצנצנת עם המכסה.

  • 14.

    יוצקים מהרוטב מעל הסלט, מערבבים ואוכלים מנה מלאה בכל טוב של טעמים בניחוח קלוי.

הכנת? כאן מדרגים
(0)