סלט חורפי ברוטב יוגורט עזים | השף הלבן

סלט חורפי ברוטב יוגורט עזים

כרובית צחורה ופריכה, זוקיני ירוקים מבריקים, פלפל כתום בשרני ותפוז מתוק ועסיסי – כל אלה במיטבם בחודשי החורף.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט חורפי ברוטב יוגורט עזים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל6:
  • 250 גרם תפרחות כרובית
  • 1 כף חומץ יין לבן
  • 2 זוקיני בינוניים (כ־200 גרם כל אחד)
  • 1 פלפל כתום גדול
  • 1 תפוז גדול שקליפתו יפה
  • 1 כף שמן זית
  • חופן פקאנים קצוצים גס
  • לרוטב:
  • קליפת תפוז מגוררת (כפית בערך)
  • 1 גביע (150 מ"ל) יוגורט עיזים "פיראוס"
  • 40 גרם פטה עזים 16% "פיראוס" (או פטה כבשים 20%) מפוררת
  • 2 כפות חומץ יין לבן
  • 1 כף שמן זית
  • 6-4 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • ½ כפית סוכר או כפית דבש
  • ½ כפית קורנית (טימין) מיובשת או 1 כפית עלי קורנית טריים קצוצים
  • מלח
הוראות הכנה:
  • 01.

    מפרידים את הכרובית לתפרחות קטנות. מפזרים אותן בצלחת גדולה ומבשלים במיקרוגל במשך 4 דקות. מערבבים פעם אחת במחצית זמן הבישול. מוציאים מהמיקרוגל ומטפטפים על הכרובית את חומץ היין. מערבבים ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    חותכים את הקצוות של הזוקיני וחוצים כל זוקיני לשני קטעים קצרים. עושים בקליפתו של כל חצי זוקיני שני חתכים לכל האורך - אחד מכל צד. מסדרים את חצאי הזוקיני במעגל על צלחת שטוחה ומבשלים במיקרוגל במשך 2 דקות. הופכים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות - לא יותר. מצננים. חותכים כל חצי זוקיני לשניים לאורכו ופורסים לפרוסות בעובי 5 מ"מ.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    חותכים את הפלפל לרבעים לאורכו ומנקים מגרעינים. חותכים כל רבע לרוחבו לרצועות ברוחב 1 ס"מ. מפזרים את הרצועות בצלחת גדולה ומבשלים במיקרוגל במשך 2 דקות. מערבבים אחרי דקה. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    בעזרת זסטר מסירים כמה רצועות ארוכות מהשכבה הצבעונית של קליפת התפוז ומפזרים על צלחת קטנה. שומרים לעיטור. מגררים את קליפת התפוז הנותרת לקערה בינונית. מסירים את קליפת התפוז בסכין חדה - עם הקרום הפנימי השקוף - ומפרידים את ציפת הפלחים מהקרומים השקופים. חותכים כל פלח ל־4 חלקים. סוחטים את המיץ שנותר בתפוז המרוקן לתוך קערית ושומרים להכנת הרוטב.

  • 05.

    מכינים את הרוטב. מוסיפים את היוגורט ואת הפטה לקערת הקליפה המגוררת וטורפים לתערובת חלקה. מוסיפים חומץ, שמן זית ומיץ תפוזים בכמות שתספיק כדי לדלל את התערובת כך שתהיה נוחה ליציקה. מוסיפים סוכר, קורנית ומלח לפי הטעם.

  • 06.

    מעבירים את הירקות ואת פלחי התפוז לקערה ומטפטפים עליהם את שמן הזית. מערבבים בזהירות. מוסיפים חצי מכמות הרוטב ומערבבים בתנועות הקפצה. מעבירים את התערובת לקערת סלט, יוצקים עליה את הרוטב הנותר וזורים פקאנים. מעטרים ברצועות הקליפה השמורות.

הכנת? כאן מדרגים
(2)