סלט בטטה אפוי על עלי רוקט וגבינה בולגרית | השף הלבן

סלט בטטה אפוי על עלי רוקט וגבינה בולגרית

סלט קצת אחר- טעים ומרענן!

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט בטטה אפוי על עלי רוקט וגבינה בולגרית
המרכיבים ל6:
לבטטות:
  • 3 בטטות בינוניות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 2-3 כפות סוכר חום דמררה
  • מעט מלח, רצוי אטלנטי
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • מיץ מלימון גדול
  • 2 כפות עלי תימין טריים
לסלט:
  • 2-3 צרורות עלי רוקט
  • 125 גרם גבינה בולגרית פיראוס
לרוטב:
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כפית חרדל חלק
  • מלח, פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר חום או דבש
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 2 כפות צנוברים קלויים
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). שוטפים את הבטטות ופורסים בקליפתן לפרוסות בעובי

  • 02.

    5 ס"מ. שמים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים. מעבירים לתבנית בשכבה אחת, אופים כ-30 דקות עד שהבטטות יזהיבו. מוציאים מהתנור ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    שמים בקערה את עלי הרוקט. שמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב. יוצקים על העלים ומערבבים. מעבירים את העלים לצלחת הגשה, מסדרים מעל את פרוסות הבטטה.

  • 04.

    מפזרים מעל את הגבינה המפוררת ומגישים עם בגט טרי.קלוריות: 429 למנה | נקודות שומרי משקל: 10

הכנת? כאן מדרגים
(0)