• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • סלטים
  • סלט בורגול ושעועית ירוקה
ספריית-השף
  • כוסות פילו במילוי סלט יווני
  • סלט בורגול ושעועית ירוקה
  • סלט בורגול ושעועית ירוקה
  • סלט תפוזים, אבוקדו וגבינת פטה כבשים

סלט בורגול ושעועית ירוקה

סלט הטאבולה האהוב קיבל כאן שידרוג רציני בזכות כמה תוספות טעימות

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : עז תלם \ צילום : דן פרץ \ עיצוב : נורית קריב
דרג:
סלט טאבולה עם בורגול ושעועית ירוקה
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי
כמות מנות: 3-4 מנות
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • לענבים הצלויים:
  • 1 אשכול ענבים גדול (כ-200 גרם)
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לבורגול:
  • 1 כוס (200 גרם) בורגול גס, שטוף היטב ומסונן
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
  • קורט מלח
  • חופן (כ-100 גרם) שעועית ירוקה עדינה שלמה סנפרוסט
  • 1 צרור פטרוזיליה, קצוץ גס
  • 3-2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • עלים מ-6-5 גבעולי נענע, קצוצים דק
  • 1/2 כוס (75 גרם) חמוציות, רצוי ללא תוספת סוכר
  • חופן גרעיני דלעת, קלויים במחבת ללא שמן
  • כ-1/4 כוס מיץ לימון
  • 4-3 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 2/3 גביע (כ-150 גרם) פטה עזים פיראוס 5% או 16% שומן

איך מכינים:

1.  הענבים: מחממים את התנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מסירים את הענבים מהאשכול, מניחים בתבנית ומתבלים בשמן הזית, מלח ופלפל. צולים 12-10 דקות, עד שהענבים מתחילים להתבקע. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר.  
2.  הבורגול: שמים בסיר את הבורגול, המים ומלח ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מסירים מהכיריים ומשהים כ-15 דקות, עד שהבורגול סופג את כל הנוזלים ומתרכך. מערבבים מעט עם מזלג ומעבירים למקרר ל-10 דקות לפחות.
3.  חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים במשך דקה, ולא יותר (כדי שתישאר פריכה). מסננים וחותכים גס.
4.  שמים בקערה את השעועית הירוקה, הענבים (כולל המיץ שנותר בתבנית), הבורגול, עשבי התיבול, החמוציות וגרעיני הדלעת ומערבבים בעדינות. מתבלים במיץ הלימון, שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים שוב. מפוררים מעל את גבינת הפטה ומגישים מיד.








דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • כוסות פילו במילוי סלט יווני
  • סלט בורגול ושעועית ירוקה
  • סלט בורגול ושעועית ירוקה
  • סלט תפוזים, אבוקדו וגבינת פטה כבשים
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו