מתכון סלט ארטישוק צלוי וגבינת קולאז' פרמזן | השף הלבן

סלט ארטישוק צלוי וגבינת קולאז' פרמזן

סלט מרענן לחובבי ארטישוק. מתאים לאירוח או לארוחת ערב קלילה ובריאה. מתאים לארוחה צמחונית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט ארטישוק צלוי וגבינת קולאז' פרמזן
המרכיבים ל6 מנות:
  • 4 תחתיות ארטישוק טרי חתוך לרבעים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • מיץ מ- 2 לימונים
  • 4 שיני שום
  • 2 כוסות עלי ארוגולה או רוקט נקיים (ללא הגבעולים הגדולים)
  • 50 גרם גבינת קולאז מסוג פרמזן קולקשן
חומרים לרוטב
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • שן שום קצוצה
  • מעט עלי ארוגולה קצוצים דק
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל לבן גרוס
הוראות הכנה:
  • 01.

    צולים בתנור את תחתיות הארטישוק עם שמן הזית, היין, מיץ הלימון, המלח והפלפל, בחום של 250 מעלות עד להשחמת הארטישוק.

  • 02.

    מסדרים בקערה את עלי הארוגולה או הרוקט והארטישוק.

  • 03.

    שמים בצנצנת עם מכסה את כל חומרי הרוטב ו- 3 כפות מנוזלי הצלייה, מנערים היטב, טועמים, משפרים את התיבול ויוצקים על העלים.

  • 04.

    פורסים פיסות מגבינת הפרמזן בעזרת קולפן ירקות ומפזרים מעל.  

הכנת? כאן מדרגים
(71)