• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • סלטים
  • סלט תפוחי אדמה
ספריית-השף
  • סלט תפוחי אדמה
  • סלט תפוחי אדמה
  • סלט תפוחי אדמה במיונז
  • סלט תפוחי אדמה במיונז

סלט תפוחי אדמה

גרסה משודרגת לסלט תפוחי אדמה מסורתי והפעם משודרג עם תוספות טעימות

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : רחלי קרוט \ צילום : דן פרץ \ עיצוב : נורית קריב
דרג:
סלט תפוחי אדמה עם יוגורט וצנונית
עד 40 דקות \ חלבי
כמות מנות: 4
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 10-8 תפוחי אדמה מסוג ראטה או 20 תפוחי אדמה קטנים
  • 4-3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח גס
  • 3 כפות חמאת תנובה
  • 2 בצלים, חצויים ופרוסים
  • 2 כפות סוכר חום בהיר
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 קופסה ( 200 גרם) אפונת שלג
  • לרוטב ולהגשה:
  • 1/2 גביע (100 גרם) יוגורט תנובה טבעי 3%
  • 1 גביע (200 גרם) קרם פרש השף הלבן
  • 1/3 צרור עירית, קצוצה דק
  • 1/2 גביע ((125 גרם) פטה כבשים פיראוס 20% שומן, מפוררת
  • שדרוג:
  • תוספת של צנוניות קטנטנות תעניק לסלט צבעוניות ופריכות

איך מכינים:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2.  חותכים את תפוחי האדמה לשמיניות (או לחצאים אם הם קטנים) ומעבירים לקערה. מתבלים בשמן הזית, המלח הגס ומעט פלפל ומערבבים היטב. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית, כשצדם החתוך פונה כלפי מטה ואופים כ-20 דקות, עד שהם רכים וזהובים.
3. מחממים את החמאה במחבת גדולה ומטגנים את הבצל 5-4 דקות, עד ריכוך. מפזרים את הסוכר החום, מלח ופלפל וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהבצלים שחומים ורכים.
4.  מכינים ליד הכיריים קערה עם מי קרח. מביאים לרתיחה בסיר גדול מלא מים עם מעט מלח. מוסיפים את אפונת השלג ומבשלים 2 דקות. מסננים ומעבירים מיד לקערת המים, לעצירת הבישול. מסננים שוב ומסירים את החלק הסיבי שלאורך התרמילים.
5.  מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
6.  שמים בקערת הגשה את תפוחי האדמה, הבצל המקורמל ואפונת השלג. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול. יוצקים את הרוטב על הסלט בעודו חמים ומגישים מיד.






אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד סלטים מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של סלטים.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • סלט תפוחי אדמה
  • סלט תפוחי אדמה
  • סלט תפוחי אדמה במיונז
  • סלט תפוחי אדמה במיונז
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו