סלט תפוחי אדמה ונתחי סלמון צרוב ברוטב יופלה GO ופרג | השף הלבן

סלט סלמון ותפוחי אדמה

בין סלט למנה עיקרית, עשיר בחלבון ובטעמים. מנת גורמה שאפשר לאכול חם, בטמפרטורת החדר או קר

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט סלמון ותפוחי אדמה
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4:
  • 500 גרם סלמון מפולט עם העור "דגי תנובה"
  • מלח ופלפל
  • 1 כף שמן זית
  • 5 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ
לרוטב:
  • 1 כפית פרג
  • 1 גביע יופלה GO בטעם טבעי
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית חרדל או חזרת
  • גרידת קליפת לימון מ 1/2 לימון
  • מלח ופלפל לבן
הוראות הכנה:
  • 01.

    קולים את הפרג על מחבת חמה תוך כדי בחישה עד שנשמעים קולות פיצוח. מעבירים לקערית עם יתר מרכיבי הרוטב וטורפים היטב.

  • 02.

    ממליחים ומפלפלים את הסלמון. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הסלמון משני צידיו, 2-3 דקות מכל צד, עד שהוא שחום מבחוץ ובדרגת העשייה הרצויה מבפנים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    קולפים את תפוחי האדמה, חותכים ל 6 או 8 ושמים בצלחת הגשה עמוקה. בעזרת הידיים מפרקים את הנתח הסלמון לפיסות נוחות לאכילה ומצרפים לתפוחי האדמה עם פטרוזיליה ובצל. מוסיפים רוטב, מערבבים קלות ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)