סלט עדשים מרענן | השף הלבן

סלט עדשים מרענן

בואו להכין סלט עשיר בכל טוב, עם רוטב יוגורט עיזים נפלא מעל!

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
סלט עדשים מרענן
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל2 מנות:
  • 1 כוס עדשים שחורות, שטופות היטב
  • 1 גביע (150 גרם) יוגורט עיזים פיראוס
  • 1 שן שום, קצוצה דק או כתושה
  • חופן עלי נענע, שטופים וקצוצים דק
  • חופן עלי פטרוזיליה, שטופים וקצוצים דק
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 1/3 כוס שקדים שלמים, קלויים במחבת יבשה וקצוצים גס
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
הוראות הכנה:
  • 01.

     קלוריות: 638 למנה | נקודות שומרי משקל: 14

  • 02.

    מניחים את העדשים בסיר, מציפים במים לגובה כ-10 ס"מ מעליהם ומביאים לרתיחה. מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עד שהעדשים מספיק רכות, כ- 10-20 דקות. מסננים ומניחים בקערה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מוסיפים את יתר הרכיבים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים היטב. את הסלט ניתן להגיש בטמפרטורת החדר או קר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)