סלט סלקים צלויים ופטה כבשים | השף הלבן

סלט סלקים צלויים ופטה כבשים

סלט נהדר, עשיר בדברים טובים שמהווה ארוחה נהדרת

מאת: מאיר עזר "תנובה שף"
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט סלקים צלויים ופטה כבשים
המרכיבים ל4 מנות:
  • 4 סלקים מוקפאים סנפרוסט
  • צרור עלי אורוגולה
  • 1/2 חבילה חסה ערבית
  • 1/2 חבילה חסה אמריקאית ( אייסברג)
  • 1/2 כוס עלי נענע מופרדים מהגבעול
  • 1 תפוז
  • 1/2 פומלה (ניתן להחליף בפרי קיץ אחר)
  • 25 גרם גבינת פטה כבשים
  • 6 כפות רוטב דיגון דבש של אוליביה
הוראות הכנה:
  • 01.

    חותכים כל סלק לשישה פלחים  ומזלפים מעט שמן זית.

  • 02.

    שוטפים היטב את כל החסות והרוקט ומייבשים.

  • 03.

    קורעים בעדינות את החסה לחתיכות גסות.

  • 04.

    מסירים את הקליפות בעזרת סכין  מהתפוז והפומלה עד גילוי הפרי, בעזרת סכין  חושפים את הפילטים ומשמרים בתוך מיץ הפרי שנשאר.

  • 05.

    חותכים את עלי הנענע לרצועות דקות (שיפונד).

  • 06.

    חותכים את גבינת הפטה לקוביות של

  • 07.

    5*

  • 08.

    5 ס"מ. הרכבת  הסלט: לתוך קערה גדולה מכניסים את החסות הרוקט והנענע ומתבלים ב 4 כפות של רוטב, מערבבים בעדינות( ליטופים) את החסות ומסדרים על צלחת שטוחה גדולה שותלים את הסלקים בין עלי החסה מפזרים את  פילה ההדרים מוסיפים קוביות גבינת פטה כבשים של פיראוס מזלפים מהרוטב הנותר על קוביות הגבינה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)