סלט ירקות שורש עם גבינת פטה | השף הלבן

סלט ירקות שורש עם גבינת פטה

סלט בריא עם טעמים מיוחדים שיוצריםחוויה נפרדה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט ירקות שורש עם גבינת פטה
המרכיבים ל4-5:
  • 1 בטטה, שטופה וחתוכה לפרוסות
  • 1 תפוח אדמה, שטוף וחתוך לפרוסות
  • 5-6 ארטישוקים ירושלמים, קלופים ופרוסים לחתיכות
  • 3 גזרים, שטופים וחצויים
  • 3 גבעולי תימין
  • 3 גבעולי רוזמרין
  • ½ חבילת פולי סויה של סנפרוסט
  • 1 תפוז, קלוף ומפולט לפלחים
  • 3-4 כפות רוטב חרדל דבש אוליביה
  • 125 גרם גבינת פיראוס פטה כבשים 20% של תנובה
  • 2-3 שמן זית
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • מלח ים, לפי הטעם
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-200 מעלות ומרדפים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה מניחים את כל ירקות השורש. מוסיפים מעט שמן זית, גבעולי רוזמרין ותימין, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית וצולים בתנור עד להשחמה, כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    בינתיים חולטים את פולי הסויה במים רותחים ומומלחים קלות 2-3 דקות. מעבירים למי קרח, מסננים ומניחים בצד.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    כשהירקות מוכנים, מסירים את גבעולי הרוזמרין והתימין ומסדרים בצלחת הגשה. מפזרים מעל את פולי הסויה ופלחי התפוז הקלופים ומתבלים ברוטב חרדל-דבש. מפוררים מעל את הגבינה ומגישים מיד.קלוריות למנה: 407 | נקודות שומרי משקל למנה: 9

הכנת? כאן מדרגים
(0)