סלט יווני | השף הלבן

סלט יווני מירקות טריים עם שמן זית וזעתר

עגבניות, מלפפונים, בצל סגול, גבינת פטה, זיתי קלמטה ושמן זית – זה כל מה שצריך לסלט מושלם. הקפידו להשתמש בירקות טריים מאוד בטמפרטורת החדר, ולא בירקות מהמקרר.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט יווני מירקות טריים עם שמן זית וזעתר
המרכיבים ל2 מנות:
  • 4-5 עגבניות אדומות ויפות, פטוטרות קטומות, שטופות וחתוכות לשמיניות
  • 5 מלפפונים טריים מאוד ומוצקים, קלופים וחתוכים גס
  • 1/2 בצל סגול, קלוף ופרוס דק
  • 125 גרם (1/2 חבילה) גבינת פטה פיראוס, חתוכה לקוביות או מפוררת
  • 15 זיתי קלמטה
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • אפשרות לעיטור: מעט זעתר (מיובש וטחון)
הוראות הכנה:
  • 01.

    מערבבים את כל המרכיבים, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל וזעתר, מערבבים בעדינות ומגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)