סלט חם של שעועית ירוקה עדינה, גזר צלוי וגבינת חמד | השף הלבן

סלט חם של שעועית ירוקה עדינה, גזר צלוי וגבינת חמד

שלושה מרכיבים בלבד – ויש לכם סלט צבעוני, מזין, דיאטטי ומשגע!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט חם של שעועית ירוקה עדינה, גזר צלוי וגבינת חמד
המרכיבים ל6 מנות:
  • 10 יח' גזר בינוני
  • 3-4 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס דק/גס
  • מלח דק
  • 1 חב' (600 גרם) שעועית ירוקה עדינה שלמה קפואה סנפרוסט
  • 1/2 חב' (125 גרם) גבינת חמד 5% פיראוס, חתוכה לקוביות בינוניות
הוראות הכנה:
  • 01.

     לכאורה רק שעועית וגזר, ירקות שגרתיים, שבטיפול נכון הופכים לטעימים מהרגיל: השעועית מתקבלת מעט פריכה ומלאת טעם – והגזר הופך מתוק בצלייה. גבינת חמד נמסה מעט במפגש עם הירקות החמים – והתוצאה היא סלט חם שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו!אל תוותרו על צריבת השעועית הירוקה אחרי חליטתה – זה מחזיר לשעועית את צבעה הירוק ומוסיף לה פריכות וטעם.כ- 1100 קלוריות  (כ- 180 קלוריות למנה)

  • 02.

     מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בשני ניירות אפייה.

  • 03.

     קולפים גזר וחותכים לפרוסות אלכסוניות בעובי 3 ס"מ, מסדרים בתבנית, מזלפים 2-3 כפות שמן זית, בוזקים מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס. כשהתנור חם מכניסים למרכזו ואופים במשך 28-30 דקות או עד להופעת סימני צריבה יפים. מוציאים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

     מכינים סיר בינוני-גדול מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. כשיש רתיחה טובה מוסיפים את השעועית הירוקה הקפואה ומבשלים במשך 5 דקות או עד להתרככות מספקת. אין צורך בהכרח לחכות לרתיחה שנייה, משום שהשעועית עלולה להתרכך יתר על המידה. מסננים ומשאירים במסננת. בסיר, שכעת ריק, מחממים כף שמן זית על אש גבוהה. כשהשמן חם מחזירים את השעועית לסיר, מערבבים, מתבלים במלח ובמעט פלפל שחור גרוס דק, מערבבים, מסירים מן האש ומעבירים לקערת הגשה גדולה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

     מוסיפים לקערת ההגשה את הגזר הצלוי ואת קוביות הגבינה, מערבבים בעדינות ומגישים מייד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)