איך מכינים חומוס תוצרת בית? | השף הלבן

איך מכינים חומוס תוצרת בית?

תמיד רציתם לדעת איך מכינים חומוס תוצרת בית?

מאת: נעמי אבליוביץ'
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
איך מכינים חומוס תוצרת בית?
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל3-4 מנות:
  • ½ שקית (400 גרם) גרגרי חומוס מבושל של סנפרוסט
  • 2/3 כוס טחינה גולמית
  • 1 לימון, סחוט טרי
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • להגשה:
  • עלי פטרוזיליה קצוצים
  • 35 גרם צנוברים, קלויים במחבת יבשה עד להזהבה
  • כמון
  • פפריקה
  • 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
  • 01.

    מבשלים את גרגרי החומוס לפי הוראות ההכנה שעל השקית עד שהגרגרים רכים מאוד ואף מתפרקים. מניחים לגרגרי החומוס להתקרר בסיר עד שהם פושרים/ קרים.

  • 02.

    מעבירים 2 כוסות של גרגרי החומוס לקערה של מעבד מזון יחד עם מצקת של מי הבישול ומעבדים למחית חלקה. אם מחית סמיכה מדי, מוסיפים עוד מהנוזלים.

  • 03.

    מוסיפים מעט טחינה ומערבלים כ-2 דקות. מוסיפים את יתר הטחינה ומערבלים לתערובת אחידה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מוסיפים את מיץ הלימון ומלח בהדרגה- כל פעם טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

  • 05.

    להגשה: יוצקים את החומוס לקערות שטוחות, מניחים מעל גרגרי חומוס מבושלים, צנוברים קלויים, כמון, פפריקה ושמן זית.

הכנת? כאן מדרגים
(1)