מתכון סירות תפוחי אדמה עם גבינות | השף הלבן

סירות תפוחי אדמה עם גבינות

מנה צמחונית מיוחדת לחובבי התפוחי אדמה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סירות תפוחי אדמה עם גבינות
המרכיבים ל4 מנות:
  • 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 1 כף שמן זית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
למילוי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה ״השף הלבן״
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% של תנובה
  • 2 בצל ירוק קצוצים
  • 3 כפות חמאה רכה
  • 1 כפית שום כתוש
  • מלח
  • פלפל
לציפוי:
  • גבינה צהובה מגורדת לפי הצורך
  • גבינת פרמז׳ן קולקשן מגורדת
הוראות הכנה:
  • 01.

    שוטפים את תפוחי האדמה היטב, מורחים עליהם שמן, מלח ופלפל ושמים בתבנית. אופים בחום של 200 מעלות במשך 45 דקות, עד שהתפוחי אדמה מתרככים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 02.

    שמים את החמאה במחבת. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים מעט. מורידים מהאש ומוסיפים את השמנת והגבינה הלבנה.

  • 03.

    חוצים את תפוחי האדמה לאורך ומוציאים 1/4 מהמילוי שלהם. שמים את המילוי בצלחת ומועכים עם מזלג. מוסיפים לסיר, מתבלים במלח ופלפל.

  • 04.

    ממלאים את תפוחי האדמה במילוי המחודש. מפזרים מעל גבינה צהובה וגבינת פרמזן. שמים בתנור למשך 10 דקות על חום של 200 מעלות עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(108)