סירות חצילים ממולאות בגבינות | השף הלבן

סירות חצילים ממולאות בגבינות

גירסה יוונית נפלאה לחצילים ממולאים בגבינות

מאת: שילה כהן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל4:
  • 200 גרם גבינת חמד 16% של פיראוס מגורדת
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת כגון "עמק"
  • 3-4 ביצים טרופות
לבזיקה מעל ה"סירה" :
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת כגון "עמק"
  • פטרוזיליה קצוצה לקישוט
  • 4 חצילים חצויים (נקביים, בלי הרבה גרעינים) בינוניים
מלית:
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 200 גרם גבינה בולגרית 16% של פיראוס מפוררת
הוראות הכנה:
  • 01.

    הכנה ראשונית: מחממים את התנור ל-200 מעלות, חוצים את החצילים ומרוקנים את תוכנם לקערה.

  • 02.

      משמנים נייר אפייה בתבנית, מניחים עליו את סירות החצילים המרוקנות, בוזקים עליהן קצת מלח גס ומעט שמן זית.

  • 03.

    קולים את סירות החצילים בתנור עד לריכוכן. מוציאים מהתנור.

  • 04.

    מטגנים את הבצל בשמן זית - עד להזהבה קלה, מוסיפים את "בשר" החציל החתוך לקוביות, מערבבים בזהירות, כדי שלא ייחרך.

  • 05.

    כאשר קוביות החצילים התרככו, מסננים היטב מהשמן ושופכים אותן עם הבצל לקערה.

  • 06.

    מוסיפים לקערה את בלילת הגבינות והביצים. מתבלים על פי הטעם.

  • 07.

    מוציאים את סירות החצילים הקלויות מהתנור וממלאים בהן את המלית.

  • 08.

    בוזקים גבינה צהובה מעל ואופים כחצי שעה, עד להזהבה יפה.

הכנת? כאן מדרגים
(16)