פילה סלמון צרוב על מחבת ברוטב שמנת ו3 סוגי פטריות | השף הלבן

סטייק סלמון צרוב ברוטב שמנת ופטריות 

טעים וקל להכנה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סטייק סלמון צרוב ברוטב שמנת ופטריות 
המרכיבים ל4 מנות:
  • חבילת נתחי פילה סלמון קפוא של דגי תנובה
  • 6 כפות שמן
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור
לרוטב:
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 בצל קצוץ
  • 500 גרם פטריות טריות מעורבות - שמפניון / יער / פורטבלו – קצוצות גס
  • 1/2 כוס יין לבן חצי יבש
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • מלח ופלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט טרי
לקישוט והגשה:
  • 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים: פטרוזיליה / ריחן / טימין / קורנית
הוראות הכנה:
  • 01.

    שוטפים ומנגבים היטב את הסלמון.

  • 02.

    מניחים את הסטייקים בצלחת חצי עמוקה ומזליפים מעל את השמן, מיץ הלימון והתבלינים. הופכים את הסטייקים מצד לצד ומשרים אותם במרינאדה עד להכנה.

  • 03.

    מכינים את הרוטב: מטגנים בחמאה את הבצל עד להזהבה.

  • 04.

    מוסיפים למחבת את הפטריות והיין. מטגנים יחד כחמש דקות.

  • 05.

    מוסיפים למחבת את השמנת ומצמצמים את הרוטב בבחישה עדינה.

  • 06.

    מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, לפי הטעם. שומרים חם עד להגשה.

  • 07.

    לפני ההגשה: מחממים מחבת שטוחה (אפשר גם מחבת חשמלית) לחום גבוה עם מעט חמאה.

  • 08.

    מסדרים את פרוסות סטייק הסלמון על המחבת, מוסיפים את מרינאדת שמן הזית ומיץ הלימון, בה השרנו את הדג, ומטגנים משני הצדדים.

  • 09.

    בודקים שהדג מוכן, כשצבעו משתנה והוא נפרד בקלות מהעצם.

  • 10.

    מגישים את הדג חם עם הרוטב ומקשטים בעשבי התיבול.

הכנת? כאן מדרגים
(718)