• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • דגים
  • סטייק סלמון צרוב ברוטב שמנת ופטריות 
ספריית-השף
  • תבשיל סלמון וברוקולי בחלב קוקוס
  • סלמון בלימון
  • דג סלמון שלם בתנור
  • פילה דג אמנון ברוטב יוגורט ועשבי תיבול

סטייק סלמון צרוב ברוטב שמנת ופטריות 

טעים וקל להכנה

מאת: עורך השף הלבן
דרג:
סטייק סלמון צרוב ברוטב שמנת ופטריות 
עד 20 דקות \ שף מתחיל - קל \ חלבי
כמות מנות: 4 מנות
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • חבילת נתחי פילה סלמון קפוא של דגי תנובה
  • 6 כפות שמן
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מלח, פלפל שחור
  • לרוטב:
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 בצל, קצוץ
  • 500 גרם פטריות טריות מעורבות - שמפניון, יער, פורטבלו – קצוצות גס
  • 1/2 כוס יין לבן חצי יבש
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • מלח ופלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט טרי
  • לקישוט והגשה:
  • 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים: פטרוזיליה, ריחן, טימין, קורנית

איך מכינים:

אופן ההכנה:
1. שוטפים ומנגבים היטב את הסלמון.
מניחים את הסטייקים בצלחת חצי עמוקה ומזליפים מעל את השמן, מיץ הלימון והתבלינים. הופכים את הסטייקים מצד לצד ומשרים אותם במרינאדה עד להכנה.
2. מכינים את הרוטב:
מטגנים בחמאה את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים למחבת את הפטריות והיין.
מטגנים יחד כחמש דקות.
מוסיפים למחבת את השמנת ומצמצמים את הרוטב בבחישה עדינה.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, לפי הטעם. שומרים חם עד להגשה.
3. לפני ההגשה:
מחממים מחבת שטוחה (אפשר גם מחבת חשמלית) לחום גבוה עם מעט חמאה.
מסדרים את פרוסות סטייק הסלמון על המחבת, מוסיפים את מרינאדת שמן הזית ומיץ הלימון, בה השרנו את הדג, ומטגנים משני הצדדים.
בודקים שהדג מוכן, כשצבעו משתנה והוא נפרד בקלות מהעצם.
4. מגישים את הדג חם עם הרוטב ומקשטים בעשבי התיבול.

 

שאלות ותשובות:

  • -+ 1. מתאים להקפאה?
    לא.
  • -+ 2. מתאים להכנה מראש?
    כן.
  • -+ 3. אפשר להפוך לפרווה?
    לא.
  • -+ 4. אפשר להקטין את כמות השומן?
    כן. מקטינים את כמות שמן הזית ל־4 כפות ואת כמות החמאה ל־50 גרם.
  • -+ 5. איך יודעים שהסלמון מוכן?
    כשהוא משנה את צבעו ומתפורר בקלות כשנועצים בו מזלג.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • תבשיל סלמון וברוקולי בחלב קוקוס
  • סלמון בלימון
  • דג סלמון שלם בתנור
  • פילה דג אמנון ברוטב יוגורט ועשבי תיבול
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו