מתכון סופלה שוקולד מושחת | השף הלבן

סופלה שוקולד מושחת

אם אתם מאלה שמאמינים שאין דבר כזה מתוק מידי, זה בשבילכם – מתכון סופלה שוקולד מושחת על בסיס בצק פריך במילוי שוקולד מריר וחמאה.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
סופלה שוקולד מושחת
המרכיבים ל6 מנות:
  • 1/2 חבילה (של 900 גרם) בצק פריך מרודד למאפים מתוקים
  • אבקת סוכר, לקישוט
החומרים למילוי:
  • 250 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם חמאה
  • 6 חלמונים
  • 2/3 כוס (130 גרם)סוכר
  • 6 חלבונים
  • 4 כפות (40 גרם) קמח
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור מראש לחום בינוני (175 צ.).

  • 02.

    מרפדים את התבנית כולל הדפנות, בבצק ומשהים במקרר בזמן הכנת המילוי.

  • 03.

    הכנת המילוי: ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה המונחת על סיר ובו מים רותחים (בן מארי).

  • 04.

    מקציפים בקערה נפרדת את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר (100 גרם) עד לקבלת קצף תפוח ובהיר. מוסיפים את השוקולד לקצף בתנועות קיפול.

  • 05.

    מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומוסיפים בהדרגה את שארית הסוכר.

  • 06.

    מוסיפים את תערובת השוקולד ואת הקמח לקצף החלבונים בתנועות קיפול.

  • 07.

    יוצקים את התערובת על תחתית הבצק המצוננת, ואופים 35 דקות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 08.

    מצננים בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מאחסנים במקרר ל – 24 שעות.

  • 09.

    מפזרים אבקת סוכר ומגישים קר.אוהבים סופלה? אתם חייבים לנסות את המתכוןסופלה במיקרו>>

הכנת? כאן מדרגים
(1430)