סופגניית יולו למבוגרים | השף הלבן

סופגניית יולו למבוגרים

סופגניות אווריריות נהדרות עם ציפוי ומילוי שוקולדים במיוחד!

מאת: רולדין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סופגניית יולו למבוגרים
צילום: שלומי ארביב
המרכיבים ל15 יחידות:
לסופגניות:
  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 150 מ"ל מים קרים
  • 1/4 כוס סוכר (50 גרם)
  • ביצה גודל (50 גרם)
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כפית מלח (5 גרם)
  • 37 גרם שמרים טריים
  • 45 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 כפית ברנדי
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית תמצית רום
לציפוי שוקולד מריר:
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה השף הלבן
  • 625 גרם שוקולד מריר
  • 250 גרם שוקולד חלב
לאגוזי הלוז המקורמלים:
  • 500 גרם אגוזי לוז קצוצים גס
  • 100 גרם סירופ מייפל
  • 50 גרם חמאת תנובה
להרכבת הסופגניה
  • גביע מעדן יולו בטעם שוקולד מריר
הוראות הכנה:
  • 01.

    הכנת הבצק:

  • 02.

    מכניסים למיקסר: קמח , סוכר  ושמרים , ומערבבים למשך דקה.    

  • 03.

    מוסיפים מים קרים, ביצים, תמציות וברנדי, וממשיכים לערבל במשך 3 דקות במהירות נמוכה. מעבירים למהירות גבוהה למשך 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    מוסיפים מלח וחמאה ומערבלים  4 דקות נוספות במהירות גבוהה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    יוצרים כדורים במשקל של כ-50 גרם ומניחים על מגש מרוח בשמן, במרווחים של  4-5 סמ' . מכסים במגבת, ומניחים לתפוח למשך שעתיים במקום חמים.

  • 06.

    מחממים שמן קנולה לטיגון עמוק . השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים ידית של כף עץ ונוצרות בועות סביבה

  • 07.

    מטגנים 2-3 דקות כל צד של הסופגנייה, כשמתחילים בצד שתפח, עד קבלת גוון חום זהבהב. הכנת הציפוי:בסיר קטן מביאים את השמנת לרתיחהשופכים על השוקולד ומערבבים עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידההכנת אגוזי הלוז המקורמלים:

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 08.

    ממיסים בקערה בעזרת מיקרו את החמאה וסירופ המייפל ומערבבים היטב.

  • 09.

    מערבבים עם אגוזי הלוז הקצוצים.

  • 10.

    מפזרים את האגוזים על מגש אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות כ 10-15 דק עד להזהבה.מקררים.הרכבת הסופגניה:

  • 11.

    ממלאים בעזרת שק זילוף עם צנטר עגול מספר 7 את הסופגניה במעדן יולו מריר בחלקה העליון.

  • 12.

    טובלים את הסופגניה בציפוי ומנערים היטב על מנת ליצור ציפוי דק ואחיד .

  • 13.

    מסדרים מעל את אגוזי הלוז.

הכנת? כאן מדרגים
(0)